Enjoy! Magazine – herfst/winter

Op 3 oktober 2018 om 11:11 geplaatst door BigGreenEgg

In de nieuwe herfst en winter editie van Enjoy! Magazine vind je weer verschillende nieuwe recepten en inspirerende verhalen over het succes achter de Big Green Egg.

Bookmark and Share

Lees verder »

Runderstoof met rode wijn

Op 12 september 2018 om 08:15 geplaatst door BigGreenEgg

Deze video laat een recept zien voor heerlijke runderstoof, ook wel draadjesvlees of hachee genoemd, van de Big Green Egg. Deze versie met rode wijn kan weleens de lekkerste runderstoof worden die je ooit op tafel hebt gezet.

Bookmark and Share

Lees verder »

Chocoladetaart met bosbessenmousse

Op 10 september 2018 om 12:40 geplaatst door BigGreenEgg

Wil je een lekkere taart maken op de Big Green Egg? Dan is dit het ultieme chocoladetaartrecept.

Bookmark and Share

Lees verder »

EGGspander System

Op 3 september 2018 om 13:48 geplaatst door BigGreenEgg

Maak gebruik van je culinaire creativiteit met deze EGGspander Kit voor de Big Green Egg Large. Dit systeem bestaat uit maar liefst vijf onderdelen. Wanneer je hier nog steeds niet genoeg uitdaging aan hebt, hebben we een nieuwe reeks bijpassende accessoires om de EGGspander Kit nóg meer uit te breiden.

Bookmark and Share

Lees verder »

Bruschetta caprese

Op 30 augustus 2018 om 14:49 geplaatst door BigGreenEgg

Bruschetta’s kun je in vele variaties maken. Deze variant met tomaat, basilicum en mozzarella is een echte Italiaanse klassieker, maar dan van de Big Green Egg waardoor hij nog smaakvoller wordt! Uiteraard kun je met dit recept eventueel ook variëren en het als uitgangspunt nemen om verschillende bruschetta’s te maken. Sneetjes ciabatta doen het ook heel goed als basis voor bruschetta. En maak bijvoorbeeld ook eens bruschetta met gegrilde aubergine, tomaat, wat knoflook en bestrooi met Parmezaanse kaas, of met in de skillet gebakken paddenstoelen, verse tijm en knoflook en beleg met een paar blaadjes rucola. Door te experimenteren zul je veel nieuwe mogelijkheden ontdekken.

Bookmark and Share

Lees verder »

Beefrolletje gevuld met gemarineerde bosui

Op 30 augustus 2018 om 14:04 geplaatst door BigGreenEgg

Geniet je ook regelmatig van een lekkere entrecote met gegrilde groenten van de Big Green Egg? Dan vallen deze beefrolletjes ongetwijfeld ook goed in de smaak. Je kunt ze bijvoorbeeld als borrelhapje of voorgerecht serveren.

Bookmark and Share

Lees verder »

Gegrilde groene asperges met rauwe ham

Op 30 augustus 2018 om 13:51 geplaatst door BigGreenEgg

Groene asperges is een geweldige groente om op de Big Green Egg te bereiden. Je kunt ze bijvoorbeeld grillen of roerbakken en ze passen vrijwel bij alle soorten vlees, gevogelte en vis. De enige voorbereiding die je ervoor hoeft te treffen is het afsnijden van het ietwat harde onderste stukje van de asperges. De bereiding ervan duurt nooit lang, waardoor ze snel op tafel staan. In dit recept zijn de asperges in rauwe ham gewikkeld, waardoor de smaak nog net iets spannender wordt en je op basis van slechts twee ingrediënten een heerlijke compleet hapje of gerechtje serveert.

Bookmark and Share

Lees verder »

Kerrie-koffie kipspiesjes met chilisaus

Op 30 augustus 2018 om 12:16 geplaatst door BigGreenEgg

Gemalen koffie is een ingrediënt dat je misschien al eens in een rub voorbij hebt zien komen. Het zorgt hierbij voor een aangenaam, licht bittere en volle smaak. Hetzelfde effect heeft de koffie, in combinatie met kerriepoeder, bij deze spiesjes van kipdijfilet. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de filets intact te laten en deze in te wrijven met het kerrie-koffiemengsel en de kipdijfilets in hun geheel te grillen.

Bookmark and Share

Lees verder »

Quesadilla met sour cream

Op 30 augustus 2018 om 11:49 geplaatst door BigGreenEgg
quesadilla met sour cream

Quesadilla’s zijn een bekende verschijning in de Mexincaanse keuken, het land waar het keramiek van de Big Green Egg wordt geproduceerd. Om deze lekkernij te bakken wordt in dit recept de Cast Iron Skillet gebruikt, maar je kunt ook de Cast Iron Plancha Griddle of de Dutch Oven gebruiken.

Bookmark and Share

Lees verder »

Big Green Egg Modular Outdoor Workspace

Op 22 augustus 2018 om 07:35 geplaatst door BigGreenEgg

Nieuw in het Big Green Egg assortiment: de Modular Outdoor Workspace. Dit is een soort lego voor volwassenen. Je kunt de werkruimte door middel van verschillende onderdelen blijven uitbouwen.

Bookmark and Share

Lees verder »

Gerookte eendenborst met couscoussalade met rode biet en gegrilde groenten

Op 10 augustus 2018 om 12:31 geplaatst door BigGreenEgg

Een verrassend gerecht en heel gemakkelijk te maken op de Big Green Egg.

Bookmark and Share

Lees verder »

Pork Bulgogi

Op 8 augustus 2018 om 11:03 geplaatst door BigGreenEgg

Dit recept is voor gebakken, pikant gemarineerd varkensvlees met ssamjang saus.
Een smaakvolle bulgogi marinade wordt voor een Koreaanse barbecue vaak gebruikt om rundvlees te marineren. Heb je ene keer zin in wat anders? Deze variant met varkensvlees smaakt net zo lekker! En smaakt het naar meer? Combineer dit bulgogi recept de volgende keer met andere Koreaanse BBQ recepten voor een complete Koreaanse BBQ van de Big Green Egg.

Bookmark and Share

Lees verder »

Gerookte zalm

Op 8 augustus 2018 om 09:46 geplaatst door BigGreenEgg

Dit recept is voor ‘heet gerookte zalm’, bereid met droge pekel. Het recept is eenvoudig en het resultaat is verrukkelijk!

Bookmark and Share

Lees verder »

Spareribs met barbecuesaus

Op 30 juli 2018 om 10:00 geplaatst door BigGreenEgg

Er zijn veel verschillende manieren om spareribs te bereiden.
In dit geval is er voor gekozen om ze niet te marineren of in te wrijven met een rub, maar tijdens het garen te bestrijken met een zelfgemaakte barbecuesaus. Hierdoor proef je het mooie varkensvlees van Livar nog goed onder de gekarameliseerde toplaag.

Bookmark and Share

Lees verder »

In zoutkorst gegaarde gamba’s

Op 26 juli 2018 om 12:58 geplaatst door BigGreenEgg

In dit recept worden gamba’s in een zoutkorst gegaard. Het doel is dat het hierdoor lekker sappig blijft.

Bookmark and Share

Lees verder »

Salade van gegrilde courgette met gerookte mozzarella

Op 25 juli 2018 om 11:02 geplaatst door BigGreenEgg

Een lekkere salade kun je ook maken door ingrediënten op de Big Green Egg te grillen. Zo krijgt de salade nog meer smaak.

Bookmark and Share

Lees verder »

Kaasfondue met gegrilde groenten

Op 25 juli 2018 om 10:33 geplaatst door BigGreenEgg

De groenten kun je lekker vooraf grillen met tijm en rozemarijn voor extra smaak. En de kaasfondue? Die kun je gemakkelijk warm houden op de Big Green Egg.

Bookmark and Share

Lees verder »

Pizza Proscuitto di Parma

Op 25 juli 2018 om 10:02 geplaatst door BigGreenEgg

De Big Green Egg kun je ook gebruiken als pizza oven. Hiervoor kun je de convEGGtor en Baking Stone gebruiken.

Bookmark and Share

Lees verder »

Broodje Pulled Pork

Op 18 juli 2018 om 13:44 geplaatst door BigGreenEgg

Met een mooie procureur kun je zelf pulled pork bereiken op de Big Green Egg!

Bookmark and Share

Lees verder »

Aziatisch buikspek en rijst met groenten

Op 18 juli 2018 om 13:05 geplaatst door BigGreenEgg

Bij dit snelle recept wordt het buikspek gemarineerd, gegrild en gelakt.

Bookmark and Share

Lees verder »

Vegetarische salade

Op 18 juli 2018 om 09:19 geplaatst door BigGreenEgg

Een simpele couscoussalade maak je op een eenvoudige manier heel bijzonder als je er gegrilde groenten aan toevoegt. Het resultaat is een verrassend lekkere vegetarische salade die je als lunch of diner kunt serveren. En de croutons? Die maak je natuurlijk zelf op de Big Green Egg.

Bookmark and Share

Lees verder »

Hoe steek je de Big Green Egg aan?

Op 11 juli 2018 om 08:55 geplaatst door BigGreenEgg

Benieuwd hoe je de Big Green Egg aan kunt steken en hoe je de temperatuur kunt regelen? Bekijk dan deze handleiding.

Bookmark and Share

Lees verder »

Shortribs met pastasalade en gegrilde tomaat

Op 27 juni 2018 om 11:02 geplaatst door BigGreenEgg

Slow cooking op de Big Green Egg: als je shortribs langzaam laat garen wordt het vlees heerlijk zacht.

Bookmark and Share

Lees verder »

Gegrilde Gamba’s met Mango en Boerenkoolsalade

Op 27 juni 2018 om 10:37 geplaatst door BigGreenEgg

Een lekker recept met gamba’s om te bereiden op de Big Green Egg. Door de gamba’s te marineren krijgen ze een Oosterse twist.

Bookmark and Share

Lees verder »

Big Green Egg Accessoires

Op 27 juni 2018 om 09:08 geplaatst door BigGreenEgg

Accessoires maken het koken op de Big Green Egg leuker én veelzijdiger.

Bookmark and Share

Lees verder »

Tomahawk Steak

Op 13 juni 2018 om 08:04 geplaatst door BigGreenEgg

Wil je een groot stuk vlees op de Big Green Egg bereiden waar je indruk mee maakt? Dan is de tomahawk steak perfect. Een tomahawk is een côte du boeuf waarbij de rib intact is gehouden. Het been van de tomahawk steak zorgt voor een intense smaakbeleving en is imposant om te zien.

Bookmark and Share

Lees verder »

Hoe is de Big Green Egg opgebouwd?

Op 4 juni 2018 om 10:43 geplaatst door BigGreenEgg

Benieuwd naar hoe de Big Green Egg is opgebouwd? Klik op de onderstaande afbeelding voor een verduidelijkte weergave.  Bron: biggreenegg.eu

Bookmark and Share

Lees verder »

Big Green Egg Modellen

Op 30 mei 2018 om 09:13 geplaatst door BigGreenEgg

Er zijn zeven Big Green Egg modellen. Hoe weet je nu welke geschikt voor jou is? Klik op de afbeelding en bekijk de verschillen tussen de modellen.  Bron: biggreenegg.eu

Bookmark and Share

Lees verder »

Vijgen met geitenkaas en coppa di Parma

Op 23 mei 2018 om 10:17 geplaatst door BigGreenEgg

Gezellig tapas eten van de Big Green Egg? Dit tapas-recept voor vijgen met geitenkaas en coppa di Parma is ontzettend snel klaar. Terwijl de Big Green Egg op temperatuur komt, tref je de voorbereidingen. Daarna hoef je deze tapas alleen nog maar kort te verwarmen.

Bookmark and Share

Lees verder »

Kippenvleugels met citroen, knoflook en tijm

Op 23 mei 2018 om 10:11 geplaatst door BigGreenEgg

Dit recept voor kippenvleugels met citroen, knoflook en tijm is een heel gemakkelijk en smaakvol recept. Je marineert de kip met de kruiden en grilt ze vervolgens gaar. Geniet er samen met familie en vrienden van.

Bookmark and Share

Lees verder »

Gehaktballetjes met gamba’s

Op 16 mei 2018 om 10:50 geplaatst door BigGreenEgg

Bij dit tapasrecept voor gehakballetjes met gamba’s maak je ook zelf de chilimayonaise. Combineer deze lekkere gehaktballetjes samen met onze andere tapas-recepten en maak heel eenvoudig een heerlijk menu.

Bookmark and Share

Lees verder »

Met chorizo gevulde champignons

Op 16 mei 2018 om 10:22 geplaatst door BigGreenEgg

Deze champignons vande Big Green Egg worden gevuld met chorizo en Manchego kaas. Heerlijk om te serveren als tapas.

Bookmark and Share

Lees verder »

Aardappeltortilla met paprika

Op 16 mei 2018 om 10:05 geplaatst door BigGreenEgg

Tapas van de Big Green Egg? Daar hoort deze aardappeltortilla natuurlijk bij. Deze tortilla kun je eventueel van tevoren bereiden, omdat je deze koud kunt serveren.

Bookmark and Share

Lees verder »

Courgetteblini’s met gerookte zalmforel

Op 16 mei 2018 om 08:56 geplaatst door BigGreenEgg

Deze courgetteblini’s met gerookte forel kun je als tapasmaaltijd serveren. In dit recept worden de Wood Chips gebruikt om de zalmforel op te roken.

Bookmark and Share

Lees verder »

Club Sandwich met Gerookte Kipfilet

Op 9 mei 2018 om 08:22 geplaatst door BigGreenEgg

Het zelf roken van biologische kipfilet is de moeite waard en niet moeilijk. Wij gebruiken dit in het recept voor een traditionele club sandwich.

Bookmark and Share

Lees verder »

Hoe onderhoud ik mijn Egg?

Op 29 maart 2018 om 11:26 geplaatst door BigGreenEgg

Hoe beter je voor je Big Green Egg zorgt, hoe langer hij meegaat en mooi blijft. Alleen, hoe doe je dat?

Bookmark and Share

Lees verder »

Lam met paddenstoelen en verse truffel

Op 28 maart 2018 om 10:30 geplaatst door BigGreenEgg

Dit recept voor lam met paddenstoelen en verse truffel is een lekker gerecht om te bereiden tijdens de paasdagen. Het gerecht komt van SVH Meesterkok René Brienen van restaurant Brienen aan de Maas in het Noord-Limburgse Well.

Bookmark and Share

Lees verder »

Côte de boeuf met rub voor steak

Op 28 maart 2018 om 10:18 geplaatst door BigGreenEgg

Deze côte de boeuf bestrooien we pas na de bereiding met een lekkere rub voor steak. Tijdens het rusten van het vlees zorgt het vrijkomende warme vocht en de stoom ervoor dat de kruiden en specerijen zacht worden in in korte tijd ontzettend veel smaak overdragen.

Bookmark and Share

Lees verder »

In gerookte boter gegaarde kreeft

Op 28 maart 2018 om 09:48 geplaatst door BigGreenEgg

Door de kreeft te garen in gerookte boter, blijft het vlees lekker mals en krijgt het een subtiele rooksmaak.

Bookmark and Share

Lees verder »

Garnalencocktail met limoencrème

Op 28 maart 2018 om 09:31 geplaatst door BigGreenEgg

Een klassieke garnalencocktail met een smaakmakende twist. Een lekker hapje of voorgerecht voor de Pasen.

Bookmark and Share

Lees verder »

Tulband met maanzaad en sinaasappelglazuur

Op 26 maart 2018 om 13:34 geplaatst door BigGreenEgg

Een lekkere tulband om te serveren als nagerecht of lunch met Pasen. Door de sinaasappelglazuur krijgt de tulband een lekkere frisse smaak. En hij ziet er feestelijk uit.

Bookmark and Share

Lees verder »

Op hooi gerookte carpaccio

Op 25 maart 2018 om 07:31 geplaatst door BigGreenEgg
Op hooi gerookte carpaccio

Vlees roken is een smaakvolle methode om te garen die u misschien niet direct in verband brengt met een carpaccio recept. Toch is carpaccio roken op hooi een aanrader. Het zorgt voor een geweldige smaaksensatie. Doordat de temperatuur niet zo hoog is, blijft de binnenkant van het vlees gewoon rauw.

Bookmark and Share

Lees verder »

Hoofdgerecht: Kalfsribstuk

Op 23 november 2017 om 15:55 geplaatst door BigGreenEgg

Een lekker hoofdgerecht bereid op de Big Green Egg: kalfsribstuk met aardappelgratin.

Bookmark and Share

Lees verder »

Voorgerecht: wildzijnpaté met gekarameliseerde vijgen

Op 23 november 2017 om 15:02 geplaatst door BigGreenEgg
Voorgerecht: Wildzijnpaté met gekarameliseerde vijgen

Accessoires in dit recept:  

Bookmark and Share

Lees verder »

Amuse: coquilles

Op 20 november 2017 om 11:49 geplaatst door BigGreenEgg
Kerst amuse: coquille

Bij Kerstmis horen kerst amuses. Hier kun je het recept vinden voor coquilles met hazelnoten en bloemkoolroosjes van de Big Green Egg.

Bookmark and Share

Lees verder »

Amuse: tongrolletjes

Op 20 november 2017 om 11:13 geplaatst door BigGreenEgg

Hier kun je het recept vinden voor het maken van tongrolletjes. Lekker als amuse.

Bookmark and Share

Lees verder »

Amuse: zalmblokjes

Op 16 november 2017 om 15:59 geplaatst door BigGreenEgg

Hier vind je het recept voor zalmblokjes van de Big Green Egg.

Bookmark and Share

Lees verder »

Stifado met gerookte vis

Op 17 oktober 2017 om 14:01 geplaatst door BigGreenEgg
Stifado met gerookte vis

Dit lekkere stoofpotje met vis is gebaseerd op de Griekse stoofschotel stifado. Bij de meeste stifado recepten wordt naast de uitjes rundvlees als basisingrediënt gebruikt, maar in dit recept voegen we op de Big Green Egg gerookte vis en garnalen toe. Een heerlijke variant op een beproefde klassieker!

Bookmark and Share

Lees verder »

Pizza met geitenkaas van de Big Green Egg

Op 20 september 2017 om 07:23 geplaatst door BigGreenEgg

Pizza bakken op de Big Green Egg? Dat is eenvoudiger dan u denkt. En het resultaat is minstens zo lekker als wanneer deze in een authentieke steenoven is gebakken. U zult verstelt staan van de smaak en de krokante bodem. Serveer bij dit pizza recept van de Big Green Egg een salade van gegrilde courgette en little gem.

Bookmark and Share

Lees verder »

Oosterse salade met gegrilde kippendij en garnalen-kokossaus

Op 19 juli 2017 om 07:45 geplaatst door BigGreenEgg

Door de Cast Iron Griddle Half Moon worden de kippendijen lekker krokant gegrild. Ook gemakkelijk: je hoeft de kip tijdens het grillen niet te keren.

Bookmark and Share

Lees verder »