Amuse: coquilles

Op 20 november 2017 om 11:49 geplaatst door BigGreenEgg

Amuse: coquilles
Personen 6
Bij Kerstmis horen kerst amuses. Hier kun je het recept vinden voor coquilles met hazelnoten en bloemkoolroosjes van de Big Green Egg.
Schrijf een review
Afdrukken
Ingrediënten
  1. 2 flinke bloemkoolroosjes
  2. ½ el zonnebloemolie
  3. 6 coquilles, schoongemaakt
  4. 12 hazelnoten
  5. 1 takje rozemarijn
Instructies
  1. Snijd, voor de coquilles, zes mooie dunne plakjes van de bloemkoolroosjes.
  2. Bestrijk de helft van de Cast Iron Griddle Half Moon met zonnebloemolie en bak op deze helft de plakjes kort aan beide kanten tot deze mooi goudbruin zijn.
  3. Bak de coquilles kort aan één kant totdat deze goudbruin is.
  4. Hak de hazelnoten fijn en knip het takje rozemarijn in zes stukjes.
  5. Bewaar los van elkaar in de koelkast of, indien van toepassing, in een afgedekt bakje op kamertemperatuur.
  6. Til het rooster uit de EGG, verwijder de convEGGtor met The Pit Mitt BBQ Glove aan en leg het rooster terug. Breng de Big Green Egg naar een temperatuur van 180 °C.
  7. Steek intussen in iedere coquille een stukje rozemarijn. Leg op een plakje bloemkool, verdeel over de geweekte Grilling Planks en bestrooi met de fijngehakte hazelnoten.
  8. Leg de plankjes op het rooster van de EGG, sluit de deksel en rook de amuses 8-10 minuten. Serveer ze op de Wooden Grilling Planks.
Bron: Big Green Egg
Big Green Egg Eindhoven | Blog http://www.biggreeneggeindhoven.nl/blog/

Accessoires in dit recept:

 

Bookmark and Share