Amuse: tongrolletjes

Op 20 november 2017 om 11:13 geplaatst door BigGreenEgg

Amuse: tongrolletjes
Personen 6
Schrijf een review
Afdrukken
Ingrediënten
 1. 6 tongfilets à 30 g, zonder vel
 2. 6 cherrytomaatjes
 3. 6 pijpjes bieslook
 4. 3 plakken parmaham
 5. gerookt paprikapoeder
Instructies
 1. Bak, voor de tongrolletjes, de tongfilets kort op één kant op de Cast Iron Griddle Half Moon. De filets hoeven niet te garen.
 2. Neem de Cast Iron Griddle Half Moon alvast met The Pit Mitt BBQ Glove aan van het rooster voor het grillen van het ribstuk en laat het ribstuk op temperatuur komen.
 3. Kruis de cherrytomaatjes in, dompel ze kort in kokend water en verwijder het velletje.
 4. Knip de bieslook fijn en halveer de plakjes parmaham in de lengte zodat ze ongeveer dezelfde afmeting hebben als de tongfilets.
 5. Leg de tongfilets naast elkaar op de gebakken kant op het werkblad en bestrooi met peper, zout, gerookt paprikapoeder en de bieslook.
 6. Leg op elke filet een gehalveerd plakje parmaham.
 7. Rol de filets op en steek ieder rolletje met een prikker vast. Rijg vervolgens een tomaatje aan de prikker en bewaar afgedekt in de koelkast.
 8. Til het rooster uit de EGG, verwijder de convEGGtor met The Pit Mitt BBQ Glove aan en leg het rooster terug. Breng de Big Green Egg naar een temperatuur van 180 °C.
 9. Leg de plankjes op het rooster van de EGG, sluit de deksel en rook de amuses 8-10 minuten. Serveer ze op de Wooden Grilling Planks.
Bron: Big Green Egg
Big Green Egg Eindhoven | Blog http://www.biggreeneggeindhoven.nl/blog/

Accessoires in dit recept:

Bookmark and Share