Tulband met maanzaad en sinaasappelglazuur

Op 26 maart 2018 om 13:34 geplaatst door BigGreenEgg

Tulband met maanzaad en sinaasappelglazuur
Personen 8
Een lekkere tulband om te serveren als nagerecht of lunch met Pasen. Door de sinaasappelglazuur krijgt de tulband een lekkere frisse smaak. En hij ziet er feestelijk uit.
Schrijf een review
Afdrukken
Voor de tulband
 1. 100 gram zachte boter
 2. 4 eieren
 3. 100 gram suiker
 4. 50 gram zelfrijzend bakmeel
 5. 100 gram amandelmeel
 6. 1 biologische citroen
 7. 50 gram maanzaad
 8. melk (indien nodig)
Voor het glazuur
 1. 100 gram poedersuiker
 2. 20 milliliter sinaasappelsap
Instructies
 1. Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en breng met de convEGGtor en het Stainless Steel Grid naar een temperatuur van 180 °C. Vet een kleine tulbandvorm in met boter.
 2. Splits de eieren. Meng de boter met 80 gram van de suiker en klop hier de eidooiers doorheen, doe de eiwitten in een aparte kom. Spatel vervolgens het zelfrijzend bakmeel en het amandelmeel door het eidooiermengsel, rapst de citroenschil erover uit (de citroen zelf kan nog enkele dagen worden bewaard) en spatel het maandzaad erdoor. Wordt het mengsel te compact? Verdun het dan met een scheutje melk. Klop de eiwitten met een schone garde of elektrische mixer stijf en klop hier de 20 gram suiker door. Spatel de eiwitten door het eidooiermengsel.
 3. Verdeel het beslag over de ingevette vorm, zet deze op het rooster en sluit de deksel van de EGG. Bak de tulband in circa 35 minuten goudbruin en gaar.
 4. Neem de vorm uit de EGG en stort de tulband op een rooster om af te laten koelen.
 5. Verwarm voor het glazuur de poedersuiker en het sinaasappelsap al roerend in een pannetje. Schenk over de afgekoelde tulband.
Big Green Egg Eindhoven | Blog http://www.biggreeneggeindhoven.nl/blog/
Bookmark and Share