Côte de boeuf met rub voor steak

Op 28 maart 2018 om 10:18 geplaatst door BigGreenEgg

Côte de boeuf met rub voor steak
Personen 4
Deze côte de boeuf bestrooien we pas na de bereiding met een lekkere rub voor steak. Tijdens het rusten van het vlees zorgt het vrijkomende warme vocht en de stoom ervoor dat de kruiden en specerijen zacht worden in in korte tijd ontzettend veel smaak overdragen.
Schrijf een review
Afdrukken
Voorbereidingstijd
1 hr
Kooktijd
1 hr 15 min
Total Time
2 hr 15 min
Voorbereidingstijd
1 hr
Kooktijd
1 hr 15 min
Total Time
2 hr 15 min
Voor de côte de boeuf
 1. 1 côte de boeuf à 1 kilogram
Voor de rub
 1. 1 eetlepel grof zeezout
 2. ½ eetlepel tijmblaadjes (vers of gedroogd)
 3. 1 theelepel rozemarijnnaaldjes (vers of gedroogd)
 4. 1 eetlepel gerookt paprika poeder
 5. 1 eetlepel venkelzaad
 6. ½ el gedroogde groene peperkorrels
 7. ½ el knoflookpoeder
 8. ½ el bruine basterdsuiker
Bereiding
 1. Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm de EGG tot 70-100 °C. Strooi voor de rub het zeezout in de Round Drip Pan. Rook eventueel meer zout dan nodig is om een voorraadje te maken, want gerookt zout smaakt lekker op ieder product.
 2. Strooi een handje Hickory Wood Chips over de gloeiende houtskool en leg het Stainless Steel Grid in de EGG. Zet de Drip Pan met zout op het rooster, sluit de deksel van de EGG en rook het zout 45-60 minuten. Roer tijdens het roken het zout af en toe door als je een grotere hoeveelheid zout rookt.
 3. Neem de Round Drip Pan met zout uit de EGG en schep 1 eetlepel ervan in een vijzel. Voeg de overige ingrediënten voor de rub toe en wrijf ze in de vijzel fijn. Meng ze goed door elkaar.
 4. Til het rooster uit de EGG, plaats de convEGGtor en leg het rooster terug. Stook de EGG op tot 120 °C. Snijd een rand vet van de côte de boeuf op het rooster en leg het stukje vet op het vlees. Sluit de deksel van de EGG en laat het vlees langzaam 30 minuten garen.
 5. Neem het vet van het vlees, keer het vlees om en leg het vet er weer op. Door het vet op het vlees te leggen wordt het nog smaakvoller. Sluit de deksel en laat het vlees verder garen tot een kerntemperatuur van 46 °C is bereikt. De côte boeuf is dan aan het einde van de bereiding medium-rare tot medium gegaard. Controleer de temperatuur met de Instant Reader Digital Thermometer.
 6. Neem het vlees uit de EGG, leg onder aluminiumfolie en verwijder het Stainless Steel Grid en de convEGGtor met de EGGmitt. Leg de Cast Iron Grid met de Cast Iron Grid Lifter in de EGG, sluit de deksel en stook de EGG op tot een temperatuur van 250 °C.
 7. Gril de côte de boeuf nu circa 2 minuten per kan. Neem het vlees van het rooster en bestrooi aan beide kanten met de rub. In totaal is een halve tot een hele eetlepel voldoende (gebruik de overige rub voor een andere bereiding). Dek de côte de boeuf losjes af met aluminiumfolie. Laat de côte de boeuf 10 minuten rusten en snijd daarna het vlees in mooie plakken.
Bron: Big Green Egg
Big Green Egg Eindhoven | Blog http://www.biggreeneggeindhoven.nl/blog/
Bookmark and Share