Club Sandwich met Gerookte Kipfilet

Op 9 mei 2018 om 08:22 geplaatst door BigGreenEgg

Club sandwich met gerookte kipfilet
Personen 2
Het zelf roken van biologische kipfilet is de moeite waard en niet moeilijk. Wij gebruiken dit in het recept voor een traditionele club sandwich.
Schrijf een review
Afdrukken
Ingrediënten
 1. 2 biologische kipfilets
 2. Grof zeezout
 3. Suiker
 4. 6 sneetjes wit brood
 5. ½ bosje bieslook
 6. 1 limoen
 7. 3 volle el Zaanse mayonaise
 8. 3 volle el crème fraîche
 9. ¼ rode kool
 10. ¼ ijsbergsla
 11. 1 vleestomaat
 12. 1 gekookt ei
 13. ¼ komkommer
 14. 2 volle el grove mosterd
 15. 6 plakken bacon (uitgebakken)
Voorbereiding
 1. Bestrooi de kipfilets met grof zeezout en suiker. Laat 2-3 uur in de koelkast marineren.
Bereiding
 1. Week een handje Apple Wood Chips in water. Verspreid 3 aanmaakblokjes over het houtskool en steek ze aan. Zet de luchtregelaar onderaan de keramische basis helemaal open en laat de deksel 10 minuten openstaan. Neem de filets uit de koelkast en spoel ze goed af. Dep de filets droog.
 2. Strooi de geweekte Wood Chips over de gloeiende houtskool, plaats de convEGGtor en leg het Stainless Steel Grid in de EGG. Leg de kipfilets erop, sluit onmiddellijk de deksel en sluit de ventilatieschuif tot ongeveer 1½ centimeter. Laat de temperatuur langzaam oplopen tot 120 °C. Gaar de kipfilet in ongeveer 40 minuten tot een kerntemperatuur van 75 °C is bereikt. Controleer deze met de Instand Read Digital Thermometer. Neem de filets van het rooster en laat afkoelen.
 3. Rooster intussen de sneetjes brood kort op het rooster. Snijd de bieslook fijn en rasp de limoenschil en meng door de Zaanse mayonaise en crème fraîche. Breng op smaak met wat limoensap, peper en zout. Snijd de rode kool en de ijsbergsla in dunne reepjes. Snijd de tomaat en het ei in plakjes en schaaf linten van de komkommer. Snijd 1 van de kipfilets in dunne plakjes, gebruik de tweede kipfilet voor door de salade.
 4. Besmeer 1 sneetje brood met het mayonaisemengsel en beleg met ijsbergsla, tomaat en gebakken bacon. Leg het volgende sneetje erop, besmeer met grove mosterd en beleg met komkommer. Snijd 1 van de kipfilets in dunne plakjes, gebruik de tweede kipfilet bijvoorbeeld voor door een salade.
 5. Besmeer 1 sneetje brood met het mayonaisemengsel en beleg met ijsbergsla, tomaat en gebakken bacon. Leg het volgende sneetje erop, besmeer met grove mosterd en beleg met komkommer, gerookte kipfilet, rode kool en plakjes ei. Besmeer een derde sneetje brood met het mayonaisemengsel en leg de besmeerde kant op de club sandwich. Steek twee houten spiesen in de club sandwich en snijd diagonaal doormidden. Herhaal met de overige ingrediënten.
Bron: Big Green Egg
Big Green Egg Eindhoven | Blog http://www.biggreeneggeindhoven.nl/blog/
Bookmark and Share