Kippenvleugels met citroen, knoflook en tijm

Op 23 mei 2018 om 10:11 geplaatst door BigGreenEgg

Kippenvleugels met citroen, knoflook en tijm.
Personen 8
Dit recept voor kippenvleugels met citroen, knoflook en tijm is een heel gemakkelijk en smaakvol recept. Je marineert de kip met de kruiden en grilt ze vervolgens gaar. Geniet er samen met familie en vrienden van.
Schrijf een review
Afdrukken
Ingrediënten
  1. 8 kippenvleugels
  2. 1 teentje knoflook
  3. 10 takjes tijm
  4. Fijngeraspte schil van ½ biologische citroen
  5. 25 ml olijfolie
Voorbereiding
  1. Leg de kippenvleugels in een schaal. Pel de knoflook en hak fijn. Pluk de blaadjes van de tijm en hak fijn. Meng met de geraspte citroenschil, de olijfolie en peper en zout naar smaak en bestrijk hier de kippenvleugels mee. Dek af en laat de kip minstens 1 uur in de koelkast marineren.
Bereiding
  1. Steek de houtskool in de Big Green Egg aan, plaats het Stainless Steel Grid en breng de EGG naar een temperatuur van 170 °C.
  2. Leg de kippenvleugels op het rooster, sluit de deksel van de EGG en gril de kippenvleugels in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Keer de kip af en toe om tijdens het grillen.
Bron: Big Green Egg
Big Green Egg Eindhoven | Blog http://www.biggreeneggeindhoven.nl/blog/
Bookmark and Share