Met chorizo gevulde champignons

Op 16 mei 2018 om 10:22 geplaatst door BigGreenEgg

Met chorizo gevulde champignons
Personen 6
Deze champignons vande Big Green Egg worden gevuld met chorizo en Manchego kaas. Heerlijk om te serveren als tapas.
Schrijf een review
Afdrukken
Ingrediënten
  1. 12 grote champignons
  2. 1 flinke sjalot
  3. 1 klein teentje knoflook
  4. 1 chorizoworst à 75 g
  5. ½ el zonnebloemolie
  6. 50 g Manchego kaas
Instructies
  1. Steek de houtskool in de Big Green Egg aan, plaats het Stainless Steel Grid en breng naar een temperatuur van 170 °C. Snijd intussen de steeltjes van de champignons. Houd de hoeden apart en snijd de steeltjes fijn. Pel de sjalot en de knoflook en snijd fijn. Snijd de chorizoworst in kleine blokjes. Verwarm de zonnebloemolie in de Cast Iron Dutch over op het rooster van de EGG. Voeg de sjalot en knoflook toe en fruit enkele minuten aan. Voeg nu de chorizoblokjes en de fijngesneden champignonstelen toe en bak enkele minuten mee. Neem de Dutch over van de EGG en laat het chorizomengsel afkoelen.
  2. Leg de champignonhoeden op de bolle kant op het rooster, sluit de deksel van de EGG en gril circa 8 minuten. Keer de champignons om en gril circa 7 minuten. Snijd intussen de Manchego kaas in kleine blokjes en schep door het afgekoelde chorizomengsel.
  3. Neem de gegrilde champignonhoeden uit de EGG en vul ze met het chorizomengsel. Leg opnieuw op de bolle kant op het rooster, sluit de deksel van de EGG en gril circa 8 minuten totdat de Manchego is gesmolten.
Bron: Big Green Egg
Big Green Egg Eindhoven | Blog http://www.biggreeneggeindhoven.nl/blog/
Bookmark and Share