Gegrilde Gamba’s met Mango en Boerenkoolsalade

Op 27 juni 2018 om 10:37 geplaatst door BigGreenEgg

Gegrilde gamba's met mango en boerenkoolsalade
Personen 4
Een lekker recept met gamba's om te bereiden op de Big Green Egg. Door de gamba's te marineren krijgen ze een Oosterse twist.
Schrijf een review
Afdrukken
Voorbereidingstijd
3 hr 15 min
Kooktijd
35 min
Total Time
3 hr 50 min
Voorbereidingstijd
3 hr 15 min
Kooktijd
35 min
Total Time
3 hr 50 min
Voor de gamba's
  1. 8 grote gamba's (maat 15/13)
  2. 4 stengels citroengras
Voor de marinade
  1. 3 cm gemberwortel
  2. 1 rode peper
  3. 2 teentjes knoflook
  4. 2 citroengras
  5. sap van 1 limoen
  6. 300 ml arachideolie
  7. 50 ml gembersiroop
Voor de salade
  1. 75g babyboerenkool
  2. 3 el olijfolie
  3. sap van ½ limoen
  4. 1 avocado
  5. sap van ½ citroen
  6. ½ mango
  7. ½ el arachideolie
Voorbereiding
  1. Pel de pantsers van de gamba's maar laat de kop en de staart zitten. Verwijder het darmkanaal.
  2. Snijd voor de marinade de gemberwortel in dunne plakjes. Snijd de rode peper in dunne ringetjes. Pel de knoflook en hak de teentjes fijn. Kneus het citroengras. Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar en voeg peper en zout naar smaak toe. Schenk de marinade over de gamba's en laat afgedekt in de koelkast minstens 3 uur marineren.
Bereiding
  1. Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm, met de Cast Iron Grid, tot een temperatuur van 190 °C. Besprenkel intussen voor de salade de babyboerenkool met de olijfolie en het limoensap en bestrooi met peper en zout naar smaak. Halveer de avocado en verwijder de pit en de schil. Snijd het vruchtvlees in partjes en besprenkel met het citroensap om te voorkomen dat de avocado verkleurt.
  2. Snijd een punt aan de stengels citroengras en rijg aan elke stengel 2 gamba's. Schil de mango, snijd het vruchtvlees in plakken van ongeveer 1 cm dik en bestrijk ze met de arachideolie.
  3. Leg de plakken mango op het rooster en gril ze circa 3 minuten, draai na ongeveer 1,5 minuut een kwartslag voor een mooie grillruit. Keer de mango en gril nogmaals circa 3 minuten, draai opnieuw na ongeveer 1,5 minuut een kwartslag voor een mooie grillruit.
  4. Haal de mango uit de EGG en snijd de plakken in stukken. Verhoog de temperatuur van de EGG naar 220 °C.
  5. Leg de gambaspiesen op het rooster en gril ze 2-2,5 minuut per kant.
  6. Verdeel de babyboerenkool, de avocado en de mango over de borden en leg op ieder bord een spies met gegrilde gamba's.
Bron: Big Green Egg
Big Green Egg Eindhoven | Blog http://www.biggreeneggeindhoven.nl/blog/
Bookmark and Share