Tomahawk Steak

Op 13 juni 2018 om 08:04 geplaatst door BigGreenEgg

 

Tomahawk Steak
Personen 10
Wil jij een groot stuk vlees op de Big Green Egg bereiden waar je indruk mee maakt? Dan is de tomahawk steak perfect. Een tomahawk is een côte du boeuf waarbij de rib intact is gehouden. Het been van de tomahawk zorgt voor een intense smaakbeleving en is imposant om te zien.
Schrijf een review
Afdrukken
Voorbereidingstijd
15 min
Kooktijd
4 hr 15 min
Total Time
4 hr 30 min
Voorbereidingstijd
15 min
Kooktijd
4 hr 15 min
Total Time
4 hr 30 min
Ingrediënten
  1. 1 rundertomahawk met 5 ribben
  2. zeezout en versgemalen zwarte peper
Instructies
  1. Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm met de convEGGtor en het Stainless Steel Grid tot 130 °C. Snijd intussen het eventuele vlies van de tomahawk en schraap indien nodig met een mesje de ribben schoon.
  2. Zet het Ribs and Roasting Rack in de Rectangular Drip Pan en leg hier de tomahawk in. Zet de Drip Pan op het rooster en steek de pen van de kernthermometer tot in de kern van het vlees. Stel de thermometer in op 48 °C. Sluit de deksel van de EGG en laat de tomahawk circa 4 uur garen tot de ingestelde kerntemperatuur is bereikt.
  3. Haal de Drip Pan met het Rack en het vlees uit de EGG. Verwijder het rooster en leg met behulp van de Cast Iron Grid Lifter de Cast Iron Grid in de EGG. Breng de temperatuur van de Big Green Egg naar 250 °C. Snijd de tomahawk tussen de ribben door in steaks.
  4. Leg de tomahawk steaks op het rooster en sluit de deksel van de EGG. Draai het vlees na circa 1 minuut een kwartslag en sluit de deksel opnieuw. Keer het vlees na weer 1 minuut om en herhaal voor een mooie grillruit aan beide kanten.
  5. Haal de tomahawk steaks uit de EGG en bestrooi met zeezout en versgemalen zwarte peper.
Bron: Big Green Egg
Big Green Egg Eindhoven | Blog http://www.biggreeneggeindhoven.nl/blog/
Bookmark and Share