In zoutkorst gegaarde gamba’s

Op 26 juli 2018 om 12:58 geplaatst door BigGreenEgg

In zoutkorst gegaarde gamba's
Personen 4
In dit recept worden gamba's in een zoutkorst gegaard. Het doel is dat het hierdoor lekker sappig blijft.
Schrijf een review
Afdrukken
Total Time
40 min
Total Time
40 min
Voor de gamba's
  1. 12 gamba's
  2. 1 limoen of citroen
Voor de zoutkorst
  1. 2 kg grof zeezout
  2. 3 eiwitten
Bereiding
  1. Steek de houtskool in de Big Green Egg aan, leg het Stainless Steel Grid in de EGG en sluit de deksel. Breng de EGG naar een temperatuur van 220 °C. Maak intussen de zoutkorst door het zeezout met de eiwitten en zoveel water te mengen tot een niet te vochtig, kneedbaar zoutmengsel is ontstaan.
  2. Verdeel een laagje van ongeveer 1 centimeter van het zoutmengsel over de bodem van de Deep Disch Baking Stone. Leg de gamba's met de bolle kant op de staart in het zout, zorg dat de koppen op de rand van de Deep Dish Pizza Stone liggen. Dek de staarten af met het resterende zoutmengsel en druk zachtjes aan. Zet de Deep Dish Pizza Stone op het rooster en sluit de deksel van de EGG. Laat de gamba's circa 15-20 minuten garen tot de koppen mooi roze van kleur zijn en het zout hard is. Snijd intussen de limoen of citroen in partjes.
  3. Neem de Deep Dish Pizza Stone met aan iedere hand een EGGmitt aan uit de EGG. Sla de zoutkorst met een hamertje kapot en haal de gamba's uit de Deep Dish Pizza Stone. Serveer direct met de partjes limoen of citroen om desgewenst over de gamba's uit te knijpen.
Tip
  1. Het is ook erg lekker om de gamba's nadat je ze uit de zoutkorst hebt gehaald met spek te omwikkelen en eventueel nog even kort aan beide kanten te grillen.
Bron: Big Green Egg
Big Green Egg Eindhoven | Blog http://www.biggreeneggeindhoven.nl/blog/
Bookmark and Share