Kaasfondue met gegrilde groenten

Op 25 juli 2018 om 10:33 geplaatst door BigGreenEgg

Kaasfondue met gegrilde groenten
De groenten kun je lekker vooraf grillen met tijm en rozemarijn voor extra smaak. En de kaasfondue? Die kun je gemakkelijk warm houden op de Big Green Egg.
Schrijf een review
Afdrukken
Voor de groenten
 1. kleine rode uien
 2. bosui
 3. mini-meiknolletjes
 4. gele courgette
 5. groene courgette
 6. bloemkoolroosjes
 7. broccoliroosjes
 8. olijfolie
 9. ¼ bosje tijm
 10. 3 takjes rozemarijn
Voor de kaasfondue
 1. 400 g Gruyère
 2. 100 ml witte wijn
 3. 1 el aardappelzetmeel
 4. 2 el sherry
Instructies
 1. Verwarm de Big Green Egg met het Stainless Steel Grid tot een temperatuur van 220°C. Pel intussen de ui, verwijder de buitenste bladeren van de bosui, snijd het loof van de wortels en was, indien nodig, de groenten. Snijd de ui, bosui, meiknolletjes, courgettes, bloemkool en broccoliroosjes in grove stukken. Doe de groenten in een kom en besprenkel ze met olijfolie.
 2. Verdeel de groenten over de Round Perforated Porcelain Grid, leg de tijm en rozemarijn erbij en zet de Perforated Grid op het rooster in de EGG. Gril de groenten in circa 20 minuten gaar, keer ze tijdens het garen regelmatig om.
 3. Maak intussen de kaasfondue: snijd de Gruyère in plakjes en doe samen met de wijn in een pannetje. Laat de kaas op een laag vuur smelten. Klop de aardappelzetmeel door de sherry en roer door de gesmolten kaas. Breng op smaak met witte peper.
 4. Schenk de kaasfondue in een vuurvast schaaltje en houd, indien nodig, warm op de Big Green Egg tot de groenten gaar zijn. Bestrooi de groenten met zeezout en besprenkel met olijfolie. Zet het schaaltje met kaasfondue in het midden van de Perforated Grid en plaats deze op een grote, vuurvaste onderzetter of houten plank op tafel. Geef iedereen een vorm om de groenten in de kaasfondue te dopen.
Bron: Big Green Egg
Big Green Egg Eindhoven | Blog http://www.biggreeneggeindhoven.nl/blog/
Bookmark and Share