Spareribs met barbecuesaus

Op 30 juli 2018 om 10:00 geplaatst door BigGreenEgg

Spareribs met barbecuesaus
Er zijn veel verschillende manieren om spareribs te bereiden. In dit geval is er voor gekozen om ze niet te marineren of in te wrijven met een rub, maar tijdens het garen te bestrijken met een zelfgemaakte barbecuesaus. Hierdoor proef je het mooie varkensvlees van Livar nog goed onder de gekarameliseerde toplaag.
Schrijf een review
Afdrukken
Ingrediënten
 1. 4 strengen spareribs (Livar of een ander biologisch scharrelvarken)
Voor de saus
 1. 1 rode ui, gesnipperd
 2. 150 ml tomatenketchup
 3. 50 g bruine basterdsuiker
 4. 50 ml Worcestershiresaus
 5. 50 ml rode wijnazijn
 6. 50 ml water
 7. ½ tl mosterdpoeder
 8. enkele druppels Tabasco
Instructies
 1. Roer de ingrediënten voor de saus in een steelpannetje door elkaar. Breng op matig vuur aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken. Week intussen een paar handjes Cherry Wood Chips in een bakje met water.
 2. Neem de pan van het vuur en breng de saus op smaak met peper en zout. Verwijder het membraan van de spareribs (het vlies aan de holle kant van de ribben) door de achterkant van een theelepel voorzichtig tussen het vlees en het vlies te steken. Als er een klein stukje vlies los is, trekt u het resterende deel er met de hand makkelijk af (bij spareribs die bevroren zijn geweest wordt dit klusje een stuk ingewikkelder. Dus mocht u het vlees van tevoren invriezen, verwijder dan eerst het vlies!) Bestrooi de spareribs met peper en zout.
 3. Steek de Big Green Egg aan, plaats de convEGGtor (Plate Setter) met de pootjes omhoog en verwarm de EGG® tot 120°C.
 4. Til de convEGGtor als de EGG op temperatuur is iets op en bestrooi de gloeiende kolen met de geweekte Cherry Wood Chips. Plaats de Rectangular Drip Pan op de convEGGtor, vul met een laagje water, en leg het RVS rooster in de EGG. Plaats hier het Porcelain V-Rack op, zet de spareribs erin en bestrijk de ribben met de barbecuesaus. Sluit de deksel en bestrijk de ribben ieder kwartier met de saus.
 5. Afhankelijk van de dikte van de strengen zijn de spareribs na ongeveer 2½ uur gaar. De spareribs zijn gaar als je de ribs makkelijk los kunt scheuren.
Bron: Big Green Egg
Big Green Egg Eindhoven | Blog http://www.biggreeneggeindhoven.nl/blog/
Bookmark and Share