Vegetarische salade

Op 18 juli 2018 om 09:19 geplaatst door BigGreenEgg

Vegetarische couscous salade met gegrilde groenten
Personen 4
Een simpele couscoussalade maak je op een eenvoudige manier heel bijzonder als je er gegrilde groenten aan toevoegt. Het resultaat is een verrassend lekkere vegetarische salade die je als lunch of diner kunt serveren. En de croutons? Die maak je natuurlijk zelf op de Big Green Egg.
Schrijf een review
Afdrukken
Voorbereidingstijd
20 min
Kooktijd
40 min
Total Time
1 hr
Voorbereidingstijd
20 min
Kooktijd
40 min
Total Time
1 hr
Ingrediënten
 1. 250 g couscous
 2. 1 focaccia van 300 g
 3. 8 el olijfolie
 4. 300 g kleine trostomaatjes
 5. 6 kropjes little gem
 6. 3 avocado's
 7. 200 g bimi of broccoliroosjes
 8. 2 el rodewijnazijn
 9. 2 el pompoenpitolie
 10. 150 g zwarte olijven zonder pit
 11. 2 norivellen
 12. zeezout
Instructies
 1. Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm met de Cast Iron Grid, tot 230 °C. Strooi de couscous in een schaal en besprenkel met 5 eetlepels olijfolie. Bestrooi met zeezout naar smaak en schenk er zoveel kokend water bij dat de couscous een halve centimeter onder water staat. Dek de schaal af en laat minstens 15 minuten staan.
 2. Snijd de focaccia in sneetjes van circa 2 1/2 centimeter breed en snijd deze in blokjes. Besprenkel ze met 3 eetlepels van de olijfolie en bestrooi ze met zeezout naar smaak. Pluk de tomaatjes van de tros.
 3. Plaats de Grill Wok op het rooster van de EGG. Voeg de blokjes focaccia toe en sluit de deksel van de EGG. Bak ze in circa 15 minuten krokant en schep ze regelmatig om.
 4. Schep de focaccia croutons uit de wok. Til de Cast Iron Grid met de Cast Iron Grid Lifter uit de EGG en strooi 1 eetlepel Cherry Wood Chips over de gloeiende houtskool. Leg het rooster terug, zet de Grill Wok erop en voeg de tomaatjes toe. Sluit de deksel van de EGG en rook de tomaatjes circa 10 minuten. Schep ze regelmatig om.
 5. Halveer intussen de kropjes little gem en de avocado's in de lengte. Snijd iedere avocado helft in 5 parten van de pit maar laat de schil eraan zitten. Leg de bimi (of broccoli), de little gem en de parten avocado op het rooster en sluit de deksel van de EGG. Gril de groenten en de avocado ongeveer 2 1/2 minuut, keer ze om en gril 2 1/2 minuut langer.
 6. Haal de groenten en de avocado uit de EGG. Halveer de little gem nogmaals in de lengte en verwijder de schil van de avocado. Doe ze in een grote schaal, besprenkel met de rodewijnazijn en de pompoenpitolie en schep voorzichtig door elkaar. Roer de couscous met een vork los en schep, samen met de olijven en de focaccia croutons door de groenten en avocado. Breng op smaak met peper en zout.
 7. Leg de norivellen op het rooster van de EGG en gril ze aan beide kanten in enkele seconden krokant. Breek ze in stukjes en strooi over de salade. Serveer de salade lauwwarm.
Tip
 1. Je kunt de ingrediënten ook apart van elkaar volledig af laten koelen en dan voorzichtig mengen en de salade serveren (meng de croutons en de nori er pas vlak voor serveren door). Bewaar de salade in de koelkast en laat voor serveren op kamertemperatuur komen.
Bron: Big Green Egg
Big Green Egg Eindhoven | Blog http://www.biggreeneggeindhoven.nl/blog/
Bookmark and Share