Beefrolletje gevuld met gemarineerde bosui

Op 30 augustus 2018 om 14:04 geplaatst door BigGreenEgg

Beefrolletje gevuld met gemarineerde bosui
Yields 8
Geniet je ook regelmatig van een lekkere entrecote met gegrilde groenten van de Big Green Egg? Dan vallen deze beefrolletjes ongetwijfeld ook goed in de smaak. Je kunt ze bijvoorbeeld als borrelhapje of voorgerecht serveren.
Schrijf een review
Afdrukken
Voorbereidingstijd
15 min
Kooktijd
6 min
Total Time
21 min
Voorbereidingstijd
15 min
Kooktijd
6 min
Total Time
21 min
Ingredi├źnten
 1. 500 g entrecotes
 2. 2 teentjes knoflook
 3. 4 el zoete chilisaus + extra om erbij te serveren
 4. 4 el ketjap asin
 5. 4 el mirin
 6. 4 el sesamolie
 7. 8 bosuitjes
Instructies
 1. Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm met de Cast Iron Grid tot 220 ┬░C.
 2. Snijd intussen de entrecote in 8 plakken van ongeveer 3 millimeter dik. Pel de knoflook en hak fijn en meng deze in een schaaltje met de chilisaus, de ketjap, mirin en de sesamolie tot een marinade. Snijd de bosuitjes in lange ovale ringen. Schep deze door de knoflookmarinade.
 3. Leg een plakje entrecote in de lengte op het werkblad. Schep aan de onderkant van het plakje een royale eetlepel van de gemarineerde bosui en rol het plakje op. Steek het rolletje met een cocktailprikker vast en herhaal met de overige plakjes entrecote en de gemarineerde bosui.
 4. Leg de rolletjes op het rooster van de Big Green Egg. Sluit de deksel en gril ze 3 minuten. Keer de rolletjes en gril ze nogmaals ongeveer 3 minuten voor een rare tot medium rare garing van het vlees.
 5. Haal de rolletjes uit de EGG en serveer direct.
Big Green Egg Eindhoven | Blog http://www.biggreeneggeindhoven.nl/blog/
Bookmark and Share