Bruschetta caprese

Op 30 augustus 2018 om 14:49 geplaatst door BigGreenEgg

Bruschetta Caprese
Yields 8
Bruschetta’s kun je in vele variaties maken. Deze variant met tomaat, basilicum en mozzarella is een echte Italiaanse klassieker, maar dan van de Big Green Egg waardoor hij nog smaakvoller wordt! Uiteraard kun je met dit recept eventueel ook variëren en het als uitgangspunt nemen om verschillende bruschetta’s te maken. Sneetjes ciabatta doen het ook heel goed als basis voor bruschetta. En maak bijvoorbeeld ook eens bruschetta met gegrilde aubergine, tomaat, wat knoflook en bestrooi met Parmezaanse kaas, of met in de skillet gebakken paddenstoelen, verse tijm en knoflook en beleg met een paar blaadjes rucola. Door te experimenteren zul je veel nieuwe mogelijkheden ontdekken.
Schrijf een review
Afdrukken
Voorbereidingstijd
15 min
Kooktijd
25 min
Total Time
40 min
Voorbereidingstijd
15 min
Kooktijd
25 min
Total Time
40 min
Ingrediënten
  1. 3-4 stevige trostomaten
  2. 2 bollen mozzarella à 125 g
  3. 8 sneetjes meergranen strokbrood
  4. extra vergine olijfolie
  5. 8 flinke basilicumblaadjes
Instructies
  1. Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm met de Cast Iron Grid tot 220 °C. Snijd intussen 8 mooie plakjes van de trostomaten. Snijd elke bol mozzarella in 4 plakjes.
  2. Leg de plakjes tomaat op het rooster van de Big Green Egg, sluit de deksel en gril ze ongeveer 2 minuten aan beide kanten.
  3. Neem de plakjes tomaat van het rooster en leg ze terzijde. Plaats de Cast Iron Skillet op het rooster, sluit de deksel van de EGG en verwarm de skillet circa 10 minuten voor. Besprenkel intussen de sneetjes stokbrood met wat olijfolie. Leg op ieder sneetje een plakje gegrilde tomaat, een blaadje basilicum en een plakje mozzarella.
  4. Leg de belegde sneetjes stokbrood in de skillet. Sluit de deksel van de EGG en rooster ze in ongeveer 10 minuten krokant en tot de mozzarella is gesmolten.
Big Green Egg Eindhoven | Blog http://www.biggreeneggeindhoven.nl/blog/
Bookmark and Share