Gerookte eendenborst met couscoussalade met rode biet en gegrilde groenten

Op 10 augustus 2018 om 12:31 geplaatst door BigGreenEgg

Gerookte eendenborst met couscoussalade met rode biet en gegrilde groenten
Personen 4
Een verrassend gerecht en heel gemakkelijk te maken op de Big Green Egg.
Schrijf een review
Afdrukken
Voorbereidingstijd
1 hr
Kooktijd
20 min
Total Time
1 hr 20 min
Voorbereidingstijd
1 hr
Kooktijd
20 min
Total Time
1 hr 20 min
Eendenborst
 1. 2 eendenborstfilets
 2. balsamicocrème
Salade
 1. 500 ml rodebietensap
 2. 250 g couscous
 3. 4 el extra vergine olijfolie
 4. 4 gekookte rode bietjes
 5. 1 bosje bieslook
 6. zeezout
Groente
 1. 2 kropjes litte gem
 2. 24 korenaar asperges of groene asperges
 3. zeezout
Voorbereiding
 1. Maak een hotspot door de houtskool in de Big Green Egg met 1 aanmaakblokje aan te steken en wacht tot deze is opgebrand. Snijd intussen de vetlaag van de eendenborstfilets kruislings in en bestrooi ze aan beide kanten met zeezout.
 2. Leg de Mesquite Wood Chunk op de hotspot, plaats de convEGGtor en zet hier een aluminium lekbakje op of dek af met een laagje aluminiumfolie (bij grotere modellen dan de Mini kun je ook de Round Drip Pan gebruiken). Leg het rooster in de EGG en leg hier de eendenborstfilets met de vetlaag naar boven op. Steek de pen van de Dual Probe Remote Thermometer tot in de kern van één van de filets en sluit de deksel van de EGG. Stel de kerntemperatuur in op 54 °C en breng de temperatuur van de Egg naar ongeveer 90 °C. Laat de eendenborstfilets ca. 45 minuten roken tot de ingestelde kerntemperatuur is bereikt.
 3. Breng intussen voor de salade het bietensap aan de kook. Meng de couscous met de olijfolie in een schaaltje. Schenk hete bietensap erover en laat 10 minuten staan. Schil intussen de gekookte bietjes, snijd ze in partjes en halveer deze. Snijd de bieslook fijn.
 4. Roer de couscous los. Meng de bietjes en bieslook erdoor en breng op smaak met peper en zeezout. Haal de eendenborstfilets uit de EGG als de ingestelde kerntemperatuur is bereikt en dek ze losjes af met aluminiumfolie.
Bereiding
 1. Verwijder het rooster en de convEGGtor en leg de Cast Iron Grid met behulp van de Cast Iron Grid Lifter in de EGG. Breng de temperatuur van de EGG naar 220 °C. Halveer intussen voor de groenten de kropjes little gem in de lengte en snijd de harde onderkantjes van de groene asperges als je deze gebruikt.
 2. Leg de little gem op het snijvlak op het rooster en sluit de deksel van de EGG. Grils de sla ca. 2,5 minuut, draai ze een kwartslag en gril nogmaals 2,5 minuut.
 3. Haal de sla uit de EGG en leg de asperges op het rooster. Gril korenaar asperges ca. 1 minuut en anders groene asperges ca. 3 minuten, rol ze om en gril nogmaals 1 of 3 minuten.
 4. Snijd de eendenborstfilets in mooie plakjes. Snijd de gehalveerde little gem nog een keer door en bestrooit de slaparten met zeezout. Verdeel met de couscoussalade en de asperges over de borgen en garneer met de baslamicocrème.
Bron: Big Green Egg
Big Green Egg Eindhoven | Blog http://www.biggreeneggeindhoven.nl/blog/

Bookmark and Share