Gerookte zalm

Op 8 augustus 2018 om 09:46 geplaatst door BigGreenEgg

Gerookte zalm
Dit recept is voor 'heet gerookte zalm', bereid met droge pekel. Het recept is eenvoudig en het resultaat is verrukkelijk!
Schrijf een review
Afdrukken
Voorbereidingstijd
5 min
Kooktijd
20 min
Total Time
25 min
Voorbereidingstijd
5 min
Kooktijd
20 min
Total Time
25 min
Ingredi├źnten
  1. 1 zalmzijde of zalmmoten met huid
  2. 1 deel grof zeezout
  3. 1 deel suiker
Instructies
  1. Leg de zalm op de huid in een bak of op een schaal. Bestrooi gelijkmatig met het zout en vervolgens met de suiker. Dek de zalm af met de plasticfolie en laat 4 uur in de koelkast pekelen.
  2. Schuif de luchtregelaar onderaan de keramische basis van de Big Green Egg helemaal open. Steek de houtskool in de Big Green Egg met drie aanmaakblokjes aan en laat de deksel ongeveer 12 minuten open staan. Week intussen een handje Apple Wood Chips in water,
  3. Neem de zalm uit de koelkast en spoel het zeezout en de suiker onder koud stromend water af. Dep de zalm droog met keukenpapier en snijd, in het geval van een zijde, in gelijke stukken van het gewenste formaat.
  4. Strooi de geweekte Wood Chips op de gloeiende houtskool. Plaats de convEGGtor en leg het rooster in de EGG. Leg de zalmfilets op het rooster en sluit de deksel. Sluit de onderste luchtregelaar tot op ongeveer een halve cm en zet de openingen van de margrietschijf op ongeveer 1 mm zodat de temperatuur van de EGG rond de 90 ┬░C uitkomt. Laat de zalm ca. 20 minuten roken.
  5. Neem de zalmfilets uit de EGG, verwijder de huid en serveer met garnituur naar keuze.
Bron: Big Green Egg
Big Green Egg Eindhoven | Blog http://www.biggreeneggeindhoven.nl/blog/
Bekijk je het recept liever in een filmpje? Klik dan op de volgende link: https://www.youtube.com/watch?v=ltutvAFLQW4 

Bookmark and Share