Quesadilla met sour cream

Op 30 augustus 2018 om 11:49 geplaatst door BigGreenEgg

Quesadilla met sour cream
Yields 12
Quesadilla's zijn een bekende verschijning in de Mexincaanse keuken, het land waar het keramiek van de Big Green Egg wordt geproduceerd. Om deze lekkernij te bakken wordt in dit recept de Cast Iron Skillet gebruikt, maar je kunt ook de Cast Iron Plancha Griddle of de Dutch Oven gebruiken.
Schrijf een review
Afdrukken
Voorbereidingstijd
20 min
Kooktijd
10 min
Total Time
30 min
Voorbereidingstijd
20 min
Kooktijd
10 min
Total Time
30 min
Ingrediënten
 1. 1 kleine stronk broccoli
 2. ½ groene courgette
 3. 8 bosuitjes
 4. 1 avocado
 5. 1 bosje basilicum
 6. 200 g geraspte oude kaas
 7. 6 kleine tortilla wraps
 8. 200 g zachte geitenkaas
 9. 125 g sour cream
Instructies
 1. Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm met de Cast Iron Grid en daarop de Cast Iron Skillet tot 220 °C.
 2. Snijd intussen de broccoli in hele kleine roosjes. Breng een pan met lichtgezouten water aan de kook, voeg de broccoli roosjes toe en blancheer ze circa 4 minuten. Giet de broccoli af en spoel met koud water na. Laat goed uitlekken. Snijd de courgette in kleine blokjes en de bosuitjes in dunne ringetjes. Halveer de avocado, verwijder de pit en de schil en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Pluk de blaadjes van het basilicum en snijd ze fijn. Meng de geraspte kaas door de groenten, avocado en het basilicum.
 3. Bestrijk de wraps aan één kant met de geitenkaas. Verdeel een laagje van het groentemengsel over 3 wraps en leg de overige wraps, met de met geitenkaas besmeerde kant, op het laagje groentemengsel. Druk zachtjes aan.
 4. Leg een quesadilla in de skillet, sluit de deksel van de EGG en laat ongeveer 5 minuten bakken. Roer intussen de sour cream in een kommetje los.
 5. Keer de quesadilla en bak ook deze zijde in ongeveer 5 minuten goudbruin. Schep de quesadilla uit de skillet en snijd in 4 punten en serveer met de sour cream. Bak de resterende quesadilla op dezelfde wijze.
Big Green Egg Eindhoven | Blog http://www.biggreeneggeindhoven.nl/blog/
Bookmark and Share