Chocoladetaart met bosbessenmousse

Op 10 september 2018 om 12:40 geplaatst door BigGreenEgg

Chocoladetaart met bosbessenmousse
Wil je een lekkere taart maken op de Big Green Egg? Dan is dit het ultieme chocoladetaartrecept.
Schrijf een review
Afdrukken
Voorbereidingstijd
20 min
Kooktijd
1 hr 15 min
Total Time
1 hr 35 min
Voorbereidingstijd
20 min
Kooktijd
1 hr 15 min
Total Time
1 hr 35 min
Voor het beslag
 1. ½ citroen, om te ontvetten
 2. boter, om in te vetten
 3. 7 eieren
 4. 210 g suiker
 5. 110 g bloem, plus extra om te bestrooien
 6. 110 g cacaopoeder
Voor de bosbessenmousse
 1. 4 gelatineblaadjes
 2. 200 g bosbessenpuree
 3. sap van 1 citroen
 4. 200 g bosbessen
 5. 400 ml slagroom
 6. 160 g suiker
 7. 400 g mascarpone
Voor het chocoladeglazuur
 1. 2 gelatineblaadjes
 2. 250 g pure chocolade
 3. 300 ml slagroom
 4. 200 g suiker
 5. 100 g gezouten boter
Voor de decoratie
 1. frambozen
 2. bosbessen
 3. chocoladedecoratie
 4. Atsina Cress of munt
 5. eetbare bloemblaadjes
Instructies
 1. Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm met de convEGGtor, het Stainless Steel Grid en daarop de Baking Stone tot 180 °C. Ontvet een mengkom en de kloppers van de mixer met de halve citroen. Bekleed de bodem van een springvorm (Ø 26 cm) met bakpapier. Vet de rand in met boter, bestrooi met bloem en klop de overtollige bloem uit de vorm.
 2. Mix voor het beslag de eieren en voeg al kloppend beetje bij beetje de suiker toe. Mix de bloem en de cacaopoeder erdoor. Schenk het beslag in de vorm en plaats op het rooster van de Big Green Egg. Sluit de deksel en bak de cake in circa 30 minuten gaar. Controleer met een prikker of de cake gaar is. Haal de cake uit de vorm, laat afkoelen en snijd in 3 horizontale plakken.
 3. Week intussen voor de bosbessenmousse de gelatineblaadjes in koud water. Verwarm de bosbessenpuree met het citroensap. Knijp de gelatine uit en los op in het bosbessenmengsel.
 4. Hak de bosbessen fijn. Klop de room met de suiker lobbig. Meng de mascarpone door het bosbessenmengsel en spatel met de fijngehakte bosbessen door de lobbig geklopte room. Schep de mousse in een spuitzak.
 5. Spuit op de onderste cakeplak een laagje bosbessenmousse. Druk hier voorzichtig de 2e plak op en spuit ook hier een laagje mousse op, bewaar iets van de mousse voor de decoratie. Dek af met de 3e cakeplak en leg de taart op een rooster die je op een grote schaal of flink bord zet.
 6. Week voor het chocoladeglazuur de gelatineblaadjes in koud water en breek de chocolade in stukjes. Breng de slagroom met de suiker en de boter op laag vuur aan de kook. Haal de pan van het vuur, knijp de gelatine uit en los in het roommengsel op. Spatel de chocolade erdoor en blijf roeren tot deze is gesmolten.
 7. Schenk het chocoladeglazuur over de taart, zorg dat de boven- en zijkant volledig worden bedekt. Decoreer met de frambozen, bosbessen, chocoladedecoratie, Atsina Cress of munt, de eetbare bloemblaadjes en de apart gehouden bosbessenmousse en laat het glazuur uitharden.
 8. Snijd de chocoladetaart in punten en serveer.
Bron: Big Green Egg
Big Green Egg Eindhoven | Blog http://www.biggreeneggeindhoven.nl/blog/
Bookmark and Share