Runderstoof met rode wijn

Op 12 september 2018 om 08:15 geplaatst door BigGreenEgg

Runderstoof met rode wijn
Personen 4
Deze video laat een recept zien voor heerlijke runderstoof, ook wel draadjesvlees of hachee genoemd, van de Big Green Egg. Deze versie met rode wijn kan weleens de lekkerste runderstoof worden die je ooit op tafel hebt gezet.
Schrijf een review
Afdrukken
Voorbereidingstijd
20 min
Kooktijd
3 hr 20 min
Total Time
3 hr 40 min
Voorbereidingstijd
20 min
Kooktijd
3 hr 20 min
Total Time
3 hr 40 min
Ingrediënten
  1. 600 g runderriblappen
  2. 400 g krieltjes
  3. 300 g winterpeen
  4. 300 g knolselderij
  5. 5 tomaten
  6. 2 witte uien
  7. ½ rode peper
  8. 4 teentjes knoflook
  9. 4 takjes rozemarijn
  10. 6 takjes tijm
  11. 1 potje zilveruitjes van 320 g
  12. 4 el zonnebloemolie
  13. 2 laurierblaadjes
  14. 1 el paprikapoeder
  15. 750 ml rode wijn
  16. aardappelzetmeel of maizena
  17. 6 takjes peterselie
Instructies
  1. Steek de houtskool in de Big Green Egg en verwarm met het rooster tot 180 °C. Snijd intussen de riblappen in blokjes van 3 x 3 cm. Was de krieltjes en dep ze droog. Schil de winterpeen en de knolselderij en snijd ze in blokjes van ca. 1,5 centimeter. Snijd de tomaten in kwarten en pel en snipper de ui. Pel de knoflook en hak fijn. Verwijder de steel en zaadlijsten van de rode peper en snijd het vruchtvlees fijn. Laat de zilveruitjes uitlekken.
  2. Zet de Cast Iron Dutch Oven op het rooster, sluit de deksel van de EGG en verwarm de pan ca. 5 minuten voor. Verwarm de zonnebloemolie in de pan.
  3. Voeg het vlees, de krieltjes, winterpeen, knolselderij, tomaten, ui, rode peper en de knoflook toe en sluit de deksel van de EGG. Braad ca. 10 minuten aan tot het vlees rondom bruin is, schep regelmatig om.
  4. Meng de paprikapoeder, zilveruitjes, rozemarijn, tijm en laurierblaadjes door het vleesmengsel, sluit de deksel en verwarm ca. 1 minuut.
  5. Blus af met de rode wijn en schenk er eventueel zoveel water bij tot alle ingrediënten onder staan. Sluit de deksel van de EGG en breng de temperatuur terug naar ongeveer 100 °C. Laat de runderstoof ongeveer 3 uur stoven tot het vlees zacht is.
  6. Haal de Dutch Oven van het rooster en bind het vocht als dit te dun is met met een papje van aardappelzetmeel of maizena. Breng de stoof op smaak met peper en zout. Pluk de blaadjes van de peterselie en hak ze fijn. Bestrooi de stoof met de peterselie.
Bron: Big Green Egg
Big Green Egg Eindhoven | Blog http://www.biggreeneggeindhoven.nl/blog/
Bookmark and Share