Gegrilde oesters met Thaise Dressing

Op 12 december 2018 om 11:01 geplaatst door BigGreenEgg

Gegrilde oesters met Thaise dressing
Personen 10
Ben jij verzot op oesters? Dan moet je deze heerlijke gegrilde oesters van de Big Green Egg eens proberen. De combinatie van de smaak van de zilte oester, de dressing en het smaakaccent van de Big Green Egg is echt geweldig! Een heerlijk luxe hapje wat je zo hebt gemaakt. Je hoeft de bosuitjes voor de Thaise dressing niet per se te grillen, maar de dressing wordt er nog lekkerder door.
Schrijf een review
Afdrukken
Voorbereidingstijd
20 min
Kooktijd
5 min
Total Time
25 min
Voorbereidingstijd
20 min
Kooktijd
5 min
Total Time
25 min
Oesters
 1. 10 oesters
 2. 500 g grof zeezout
Dressing
 1. 5 bosuitjes
 2. 1 rode chilipeper
 3. 3 cm gemberwortel
 4. 5 el sojasaus (Kikkoman less salt)
 5. 1 onbespoten limoen
Voorbereiding
 1. Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en breng, met de Cast Iron Grid, naar 200 °C.
 2. Leg de bosuitjes op het rooster, sluit de deksel van de EGG en gril de bosuitjes ca. 3 minuten. Haal ze uit de EGG, laat de bosuitjes iets afkoelen en snijd ze in dunne ringetjes. Halveer de chilipeper, verwijder het steeltje en het zaad en snijd het vruchtvlees fijn. Schil de gemberwortel en hak fijn. Doe al deze ingrediënten met de sojasaus in een schaaltje. Rasp de limoenschil boven het schaaltje fijn, halveer de vrucht en knijp het sap erover uit.
 3. Zet een bord met zeezout klaar. Open de oesters door een oestermes bij het scharnier aan de achterkant tussen de schelphelften te steken. Snijd het scharnier los door je oestermes horizontaal heen en weer te bewegen. Ga niet wrikken, want hierdoor creëer je gruis. Haal het mes tussen de achterkant door. Houd vervolgens je mes schuin omhoog en beweeg het richting de coquille (sluitspier) aan de rechterkant van de oester. Snijd de coquille door en verwijder de bovenste schelphelft. Leg de onderste helft van de schelp met de oester er in op het zeezout (hierdoor blijven ze stabiel liggen).
Bereiding
 1. Schep op elke oester ongeveer 3 theelepels van de dressing. Leg de oesters in de onderste schelphelft op het rooster en sluit de deksel van de EGG. Gril de oesters ongeveer 3 minuten. Strooi het zeezout alvast op een mooie schaal.
 2. Haal de oesters uit de EGG en leg ze op het zeezout.
Bron: Big Green Egg
Big Green Egg Eindhoven | Blog http://www.biggreeneggeindhoven.nl/blog/
Bookmark and Share