Kleine pompoentaartjes

Op 12 december 2018 om 10:54 geplaatst door BigGreenEgg

Kleine pompoentaartjes
Personen 10
Deze originele pompoentaartjes van de Big Green Egg zijn ideale en heel makkelijke hapjes. Want of je nu een feestje hebt en een lekker aperitiefhapje wilt maken, op zoek bent naar een verrassend voorgerecht of een uniek groentegerechtje voor erbij, deze taartjes kunnen altijd. Bereid ze eventueel voor en bak ze op het moment dat je ze wilt serveren of bak ze alvast en warm ze in 5 minuten in je EGG op.
Schrijf een review
Afdrukken
Voorbereidingstijd
20 min
Kooktijd
30 min
Total Time
50 min
Voorbereidingstijd
20 min
Kooktijd
30 min
Total Time
50 min
Ingrediënten
  1. 10 plakjes hartige taartdeeg (10 x 10 cm, diepvries)
  2. ½ flespompoen
  3. 3 takjes rozemarijn
  4. 2 tl gemalen gember
  5. 2 tl kerriepoeder
  6. zeezout
  7. 4 el ricotta
  8. bloem, om te bestuiven
  9. 2 el olijfolie
Instructies
  1. Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en breng, met de convEGGtor en het rooster, naar 180 °C. Laat het hartige taartdeeg ontdooien.
  2. Schil intussen de pompoen en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in blokjes van ongeveer 5 mm. Ris de naaldjes van de rozemarijn en hak ze fijn. Meng de pompoen, rozemarijn, gemberpoeder en zeezout naar smaak in een kom en meng hier de ricotta door.
  3. Zet 10 ronde aluminium bakjes (Ø 6-8 cm, 3-4 cm hoog) klaar. Bestuif de plakjes hartige taartdeeg aan beide kanten met bloem en bekleed elk bakje met een plakje deeg. Snijd het overtollige deeg af.
  4. Verdeel het pompoenmengsel over de beklede bakjes.
Bron: Big Green Egg
Big Green Egg Eindhoven | Blog http://www.biggreeneggeindhoven.nl/blog/
Bookmark and Share