APPELBOMMETJES

Een appeltje van de Big Green Egg als bijgerecht? Misschien denk je er niet gelijk aan, maar deze met noten gevulde gebakken appeltjes zijn heerlijk! Het spek om de appeltjes en de barbecuesaus zorgen voor finishing touch.

Dus wanneer steek jij de houtskool in je kamado aan?

VOLG ONS OOK OP ONZE SOCIALS OM DE NIEUWSTE GERECHTEN & TIPS UP TO DATE TE HEBBEN:

INGREDIENTEN

APPELTJES

  • 8 kleine Jonagold of Elstar appeltjes
  • 16 langwerpige plakjes ontbijtspek
  • 8 topjes tijm
  • 8 topjes rozemarijn
  • 1 el zachte roomboter
  • 200 ml BBQ-saus

VULLING

  • 50 g roomboter
  • 25 g pijnboompitten
  • 25 g ongezouten blanke amandelen
  • 25 g ongezouten cashewnoten
  • 25 g ongezouten blanke hazelnoten
  • 25 g panko

VOORBEREIDING

Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm, met de convEGGtor en de Stainless Steel Grid, tot een temperatuur van 180 °C.

Verwarm intussen voor de vulling de boter in een pan met dikke bodem op laag vuur op het totdat deze mooi bruin is. Laat de pan met de boter afkoelen in een bak met koud water.

BEREIDING

Verwarm de Cast Iron Skillet (Small) op het rooster. Voeg voor de vulling de pijnboompitten en de noten toe en rooster ze goudbruin.

Haal de skillet uit de EGG. Laat de pijnboompitten en de noten iets afkoelen en hak ze fijn. Meng alle ingrediënten voor de vulling, inclusief de afgekoelde boter.

Schil de appeltjes en steek de klokhuizen eruit. Vul de appeltjes met de vulling en wikkel horizontaal om elk appeltje, iets overlappend, 2 plakjes ontbijtspek zodat de zijkanten bedekt zijn. Steek met cocktailprikkers vast. Steek in de vulling van elk appeltje een topje tijm en rozemarijn.

Vet de skillet in met de boter en zet de appeltjes erin. Bestrijk ze met wat van de BBQ-saus. Bak de appeltjes 30-40 minuten totdat ze zacht zijn en bestrijk ze tijdens het bakken regelmatig met de BBQ-saus.

Eet smakelijk!