GAMBA'S MET KNOFLOOK

Een gambaspies kan altijd! Als voor- of hoofdgerecht, voor bij de lunch of als snack op kleine spiesjes van de bbq. Door de gamba’s te marineren maak je deze grote garnalen van de Big Green Egg nog lekkerder.

VOLG ONS OOK OP ONZE SOCIALS OM DE NIEUWSTE GERECHTEN & TIPS UP TO DATE TE HEBBEN:

INGREDIENTEN

GAMBA’S

  • 32 grote gepelde gamba’s
  • zeezout

MARINADE

  • 4 bollen solo knoflook (Chinese knoflook)
  • 2 rode chilipepers

VOORBEREIDING

Leg de gamba’s in een schaal. Pel voor de marinade de knoflook en hak de bolletjes fijn.
Verwijder het steeltje van de chilipepers en snijd het vruchtvlees fijn. Als je van pittig houdt kun je de zaadlijsten laten zitten. Wil je een iets mildere smaak dan verwijder je de zaadlijsten.

 Meng de knoflook en de chilipeper door de gamba’s en laat ze afgedekt in de koelkast 2 uur marineren.

BEREIDING

Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm, met de Cast Iron Grid, tot 200 °C.

Rijg intussen de gamba’s aan 8 Bamboo Skewers.

Leg de gambaspiesen op het rooster en sluit de deksel van de EGG. Gril ze ca. 3 minuten, keer ze met een tang om en gril ze nogmaals 3 minuten.
Haal de gambaspiesen uit de Big Green EGG en serveer ze op bordjes of op een mooie schaal.

Eet smakelijk!