GEROOSTERD STAARTSTUK

Ben je van plan om een lekker runderstaartstuk, oftewel picanha, op je Big Green Egg te maken? Met gegrilde groenten en een lekkere doperwten-kruidensaus is je maaltijd compleet. Eerst pof en gril je de ingrediënten voor de saus op hogere temperatuur. Daarna plaats je de convEGGtor om het staartstuk op je kamado te roosteren. Terwijl het staartstuk rust kun je de groenten grillen. En de wijze van serveren? Dat kan op verschillende manieren. Ga jij voor de stoere of de stijlvolle versie?

VOLG ONS OOK OP ONZE SOCIALS OM DE NIEUWSTE GERECHTEN & TIPS UP TO DATE TE HEBBEN:

INGREDIENTEN

STAARTSTUK

  • 1 runderstaartstuk (picanha) van ca. 1,2 kg
  • 2 teentjes verse knoflook
  • 1 takje tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 e olijfolie
  • zeezoutvlokken

GARNITUUR

  • doperwten-kruidensaus
  • gegrilde groenten

VOORBEREIDING

Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm, met de convEGGtor met daarop de Disposable Drip Pan en het rooster, tot 140 °C.

Snijd intussen de vetlaag van het staartstuk kruislings in. Pel de knoflook, kneus de teentjes en hak ze fijn. Ris de blaadjes van het takje tijm en de naaldjes van de rozemarijn en hak ze fijn.

Wrijf het staartstuk rondom in met de olijfolie, de knoflook en de kruiden. Bestrooi met zeezoutvlokken en versgemalen zwarte peper.

BEREIDING

Leg het staartstuk met de vetlaag naar boven op het rooster. Steek de pen van de Dual Probe Remote Thermometer tot in de kern van het vlees en sluit de deksel van de EGG. Stel de kerntemperatuur in op 48 °C en laat het staartstuk ca. 60 minuten garen totdat deze is bereikt.

Haal het staartstuk uit de EGG. Dek losjes af met aluminiumfolie en laat rusten; intussen kun je de groenten grillen als je deze erbij serveert.
Verwijder het rooster, de Drip pan en de convEGGtor. Leg de Cast Iron Grid in de EGG en breng de temperatuur naar 200 °C.

Leg het staartstuk op de vetlaag op het rooster en gril deze in 2-3 minuten krokant. Houd het vlees hierbij in beweging en gril ook kort op de vleeskant.

STOER SERVEREN
Leg het staartstuk op een snijplank en zet deze met de doperwten-kruidensaus en de gegrilde groenten op tafel. Snijd het vlees aan tafel aan.

STIJLVOL SERVEREN
Schep op elk bord een flinke eetlepel van de doperwten-kruidensaus en strijk deze met de bolle kant van de lepel uit. Verdeel de gegrilde groenten erover. Snijd het staartstuk in 6 mooie plakken en leg er een op elk bord.

Eet smakelijk!