Over de Big Green Egg

Er is niets dat de Big Green Egg niet kan. Grillen, bakken, koken, stoven, roken, slow cooking... Van mooi gegrild, sappig vlees tot zachtgegaarde langoustines. Van knapperig brood tot de meest verfijnde desserts. Door het unieke, dubbelwandige keramiek kunt u de temperatuur tot op de graad nauwkeurig regelen. Dat maakt de Big Green Egg tot het geheim achter ontelbare culinaire wondertjes. Hij is niet voor niets favoriet bij vele sterrenchefs en honderdduizenden foodies. Overal in de wereld. Een wereld vól culinaire mogelijkheden. Ontdek hem nu.

Five models with unlimited culinary possibilities


De Big Green Egg is gemaakt met keramiek dat is ontwikkeld door de NASA. Het produceren hiervan vindt plaats in Mexico volgens strenge kwaliteitsnormen. Het keramiek weerkaatst warmte en zorgt voor een goede isolatie. Hierdoor zijn de gerechten mals en hebben de buitentemperaturen geen invloed op wat je klaarmaakt. Zelfs bij temperaturen onder het vriespunt, wordt er in de Big Green Egg een temperatuur behouden tussen de 70 °C en 350 °C. Dit maakt de Big Green Egg geschikt voor elk seizoen.

Het keramiek en de vorm zorgen er ook voor een goede luchtcirculatie. Hierdoor worden jouw ingrediënten gelijkmatig gegaard. Door de luchtcirculatie blijft ook de warme lucht in de EGG, waardoor deze zuinig in gebruik is.

De vorm en de kleur van de Big Green Egg zorgen voor een herkenbaar design. Je kunt je EGG ombouwen tot een oven, er pizza's en brood in bakken. De mogelijkheden zijn eindeloos. Én je Big Green Egg gaat ook nog eens levenslang mee. 


Om de mogelijkheden op de Big Green Egg uit te breiden, is er een enorme collectie aan accessoires verkrijgbaar. Zo kun je met de convEGGtor de Big Green Egg om toveren tot een oven, met de Cast Iron Dutch Oven kun je braden, sudderen en koken op de Big Green Egg en door de Cast Iron Grid te gebruiken, krijgen de ingrediënten op de Big Green Egg een karaktiristieke grillsmaak.