MOSSELEN À LA BIG GREEN EGG

Mosselen koken? Dit keer gaan we de mosselen bereiden door ze te roerbakken in de Big Green Egg. In plaats van een traditionele mosselpan gebruiken we in dit recept voor mosselen de Carbon Steel Grill Wok. Zo zet je heel makkelijk en snel een heerlijk mosselpannetje op tafel. Terwijl je kamado op temperatuur komt, was jij de mosselen en snijd je de groenten. Daarna hoef je de ingrediënten alleen nog maar kort te roerbakken totdat de mosselen open staan. Simpel en ontzettend lekker!

VOLG ONS OOK OP ONZE SOCIALS OM DE NIEUWSTE GERECHTEN & TIPS UP TO DATE TE HEBBEN:

INGREDIENTEN

MOSSELEN

– 2 kg mosselen
– ½ limoen
– ½ bosje bladpeterselie
– 5 takjes koriander
– 4 el arachideolie

REMOULADESAUS

– 10 g kappertjes
– 20 g cornichons
– 1 takje bladpeterselie
– 150 ml mayonaise

MOSSELGROENTEN

– 4 bospeentjes
– 2 sjalotten
– 3 tenen knoflook
– ⅛ venkel
– 2 stengels bleekselderij
– 1 prei
– ½ rode Spaanse chilipeper
– 2 cm gemberwortel
– 1 el gele currypasta
– witte peper

VOORBEREIDING

Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm tot een temperatuur van 220 °C. Was intussen de mosselen in koud water en gooi kapotte en open exemplaren weg. Snijd de limoen in partjes. Pluk de blaadjes van de peterselie en de koriander en hak ze fijn.

Laat voor de remouladesaus, de kappertjes en de cornichons uitlekken en snijd ze fijn. Pluk de blaadjes van de peterselie en hak ze fijn. Meng alle ingrediënten en bewaar de saus tot serveren in de koelkast.

Schil de bospeentjes en snijd ze in dunne plakjes. Pel en snipper de sjalotten. Pel de knoflook, kneus de teentjes en hak ze fijn. Snijd de venkel in kleine blokjes. Snijd de bleekselderij in dunne plakjes. Snijd de prei in kwart ringen. Verwijder het steeltje en de zaadlijsten van de chilipeper en snijd het vruchtvlees in dunne ringetjes. Schil de gemberwortel en snijd deze fijn.

Doe alle ingrediënten voor de mosselgroenten in een kom en meng er de currypasta en witte peper naar smaak door.

BEREIDING

Plaats de Carbon Steel Grill Wok in de convEGGtor Basket. Plaats de basket in de EGG en laat goed voorverwarmen tot de wok heet is.

Voeg de arachideolie en de mosselgroenten aan de wok toe en roerbak de groenten ca. 3 minuten; sluit na elke handeling de deksel van de EGG.

Schep de mosselen door de groenten en roerbak nu 3-4 minuten. Voeg tenslotte de partjes limoen en de fijngehakte kruiden aan de wok toe en roerbak 3-4 minuten totdat de mosselen open staan; sluit na elke handeling de deksel van de EGG.

Haal de wok uit de EGG en schep de mosselen in een mooie schaal. Serveer met de remouladesaus en boerenbrood.

Eet smakelijk!