RECEPTEN

Maak de lekkerste gerechten door middel van onze ruime collectie aan recepten. Bekijk ze allemaal hieronder!

CASSELER­RIBSTUK MET BRATKAR­TOFFELN EN KOOLSALADE

De herkomst van casselerrib ligt in Duitsland. Dit gepekelde varkensvlees wordt gebruikt in stoofpotten, stamppotten en in dunne plakjes gesneden als broodbeleg, vaak in combinatie met zuurkool. In dit recept voor op de Big Green Egg serveer je er geen zuurkool, maar op de kamado gebakken aardappels en, met een knipoog naar de zuurkool, witte koolsalade bij. Voor een extra spectaculaire presentatie bestaat de basis uit varkensribstuk met been.

Lees verder »

APPELTAART MET GEPOFTE KASTANJES

Een appeltaart bakken op de Big Green Egg is heel eenvoudig. Door gepofte kastanjes in de vulling te verwerken krijgt de taart een extra verrassende smaaktwist. Om het helemaal af te maken (en een beetje gezond te houden) serveren we de appeltaart in dit recept met hangop van geitenyoghurt. Lekker voor bij de koffie!

Lees verder »