Montage op locatie voor slechts €50,00 binnen een straal van 50 kilometer rond Eindhoven

Saté van hertenfilet met bloedworst en gestoofde appeltjes en boerenkool

Bij saté van de Big Green Egg denk je misschien al snel aan kip- of varkenssaté, maar deze saté van hertenfilet is veel verrassender. De filet van het hert is heerlijk mals vlees en heeft een milde wildsmaak die perfect matcht met de gegrilde bloedworst en appeltjes. Je maakt het gerecht extra spectaculair door ook nog eens te variëren in groenten met heerlijke in wijn gestoofde boerenkoolbladeren.

VOLG ONS OOK OP ONZE SOCIALS OM DE NIEUWSTE GERECHTEN & TIPS UP TO DATE TE HEBBEN:

INGREDIENTEN

SATÉ

– 350 g hertenfilet

APPELTJES

– 4 kleine appeltjes, bijvoorbeeld Elstar
– 25 g roomboter
– 4 topjes tijm
– 4 topjes rozemarijn

GARNITUUR

– 4 jonge boerenkoolbladeren
– 1 cm rode Spaanse chilipeper
– 75 g roomboter, plus extra om in te vetten
– 4 plakjes bloedworst van 1 cm dik
– 100 ml witte wijn

VOORBEREIDING

Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm met de Cast Iron Grid tot een temperatuur van 200 °C. Snijd intussen voor de saté de hertenfilet in gelijke stukjes en rijg ze aan 4 Bamboo Skewers.

Snijd voor de gebakken appeltjes de boven- en de onderkant van de appeltjes en steek de klokhuizen eruit. Snijd de roomboter in 4 gelijke blokjes en vul de appeltjes met de boter. Steek in de vulling van elk appeltje een takje tijm en een takje rozemarijn.

Was voor het garnituur de boerenkoolbladeren en laat ze uitlekken. Snijd de middennerven als deze erg dik zijn eruit. Verwijder het steeltje en de zaadlijsten van de chilipeper en snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de roomboter in blokjes.

BEREIDING

Leg de saté en de bloedworst op het rooster, sluit de deksel van de EGG en gril ze ca. 1,5 minuut totdat er mooie grillstrepen op staan. Keer de saté en de bloedworst om en gril ook aan de andere kant mooie strepen. Vet intussen de Cast Iron Skillet Small in met boter.

Haal de saté en de bloedworst uit de EGG en leg ze even apart. Verwijder het rooster, plaats de convEGGtor en leg de Stainless Steel Grid in de EGG. Plaats de Cast Iron Skillet Small op het rooster en leg hier de boerenkool in. Bestrooi met de chilipeper en plaats de appeltjes op de kool. Schenk de witte wijn over de kool en sluit de deksel van de EGG. De temperatuur van de EGG zal door het plaatsen van de convEGGtor dalen naar ongeveer 160 °C. Houd deze temperatuur aan en laat de boerenkool en de appeltjes ca. 20 minuten stoven. Schenk indien nodig extra witte wijn in de skillet, de boerenkool mag kleuren, maar niet bakken.

Leg na ca. 20 minuten de saté en de bloedworst op de kool en verwarm totdat de saté een kerntemperatuur van 52-55 °C heeft bereikt. Je kunt de kerntemperatuur meten met de Instant Read Thermometer.

Haal de skillet uit de EGG en zet op een vuurvaste ondergrond op tafel zodat iedereen zelf saté, bloedworst, een appeltje en de boerenkool kan opscheppen.

Eet smakelijk!