Franse coq au vin, Hongaarse goulash, Italiaanse ossobuco en Duitse sauerbraten zijn tot ver over de landsgrenzen bekend. Maar daarnaast zijn er nog ontelbaar veel stoofschotels die alleen lokale bekendheid genieten. Eén ding hebben alle stoofrecepten gemeen, ze worden nog lekkerder in de Big Green Egg!
Stoven is een kooktechniek waarbij de ingrediënten langzaam en op lage temperatuur in vocht worden gegaard, zoals in fond, bouillon of wijn. Meestal braad je het vlees, de vis of de groenten eerst aan voordat je het kookvocht toevoegt. Dat braden kan in de pan, maar als je met de Big Green Egg gaat stoven is het nog lekkerder om je ingrediënten eerst te grillen op een gietijzeren rooster. Het is een hele gezonde manier van koken, doordat er geen vitaminen en mineralen verloren gaan, je giet tenslotte geen kookvocht af. Bovendien is het ontzettend makkelijk en kan een stoofpot eigenlijk nooit mislukken. Dankzij het vocht en de lage temperatuur tijdens het garen is de kans dat je gerecht aanbrandt ontzettend klein en het maakt meestal niet uit of je het nu een kwartiertje langer of korter laat stoven.