Steek op de dag zelf de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm met het Stainless Steel Grid tot 180 °C. Doe intussen alle ingrediënten voor het deeg in een mengkom en kneed tot een samenhangend deeg. Zet het deeg minstens 30 minuten in de koelkast.
Kerf de kastanjes in en verdeel ze over het rooster van de EGG. Sluit de deksel en pof de kastanjes circa 15 minuten. Keer ze tijdens het poffen regelmatig om.
Neem de kastanjes van het rooster en laat ze afkoelen. Til het roestvrijstalen rooster uit de EGG, plaats de convEGGtor en leg het rooster terug. Sluit de deksel en breng de EGG weer naar een temperatuur van 180 °C. Schil intussen de appels, snijd in kwarten en verwijder de klokhuizen. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1-1 ½ centimeter, doe in een kom en meng de kastanjepuree erdoor. Pel de gepofte kastanjes, hak ze in grove stukken en schep door het appelmengsel.
Vet een boterkoekvorm (Ø 23 centimeter) in met boter en rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een cirkel die groot genoeg is om de vorm te bekleden. Bekleed de vorm met het deeg en prik er met een vork gaatjes in. Verdeel het appelmengsel over de deegbodem en plaats de vorm op het rooster. Sluit de deksel van de EGG en bak de taart in circa 40 minuten goudbruin en gaar.
Neem de vorm uit de EGG en laat de appeltaart voor serveren iets afkoelen. Meng intussen de suiker door de hangop van geitenyoghurt.
Snijd de appeltaart in mooie punten en serveer met de hangop.