Montage op locatie voor slechts €50,00 binnen een straal van 50 kilometer rond Eindhoven

BEEF HAMMER

Ben jij gek op het garen van mooie grote stukken vlees in je kamado? Dan is deze beef hammer een must om een keer te maken. Je moet wel even geduld hebben voordat je aan kunt vallen, dus begin op tijd met de bereiding.
Eerst laat je de rub een nacht in het vlees trekken. De volgende dag steek je de houtskool in je Big Green Egg aan om het vlees 4 uur lang te roken. Daarna laat je het langzaam zo’n 6 uur verder garen zodat het collageen in het bindweefsel in het vlees wordt omgezet in gelatine. Het resultaat?
Heerlijk mals en sappig vlees en dankzij het been een showstuk op tafel!

VOLG ONS OOK OP ONZE SOCIALS OM DE NIEUWSTE GERECHTEN & TIPS UP TO DATE TE HEBBEN:

INGREDIENTEN

BEEF HAMMER

– 1 beef hammer
– ca. 50 g rub voor rundvlees

GLAZE

– 100 ml barbecuesaus
– 100 ml kalfsfond
– 100 g boter

VOORBEREIDING

Wrijf de beef hammer royaal in met de rub.

Laat de rub 1 nacht afgedekt in de koelkast intrekken.

BEREIDING

Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm tot een temperatuur van 150 °C.

Leg 3 Appel Wood Chunks tussen de gloeiende houtskool. Plaats de convEGGtor met daarop de ronde Drip Pan en leg de Stainless Steel Grid in de EGG.

Leg de beef hammer op het rooster en sluit de deksel van de EGG. De temperatuur zal dalen tot ongeveer 110 °C. Houd deze temperatuur aan en laat de beef hammer ca. 4 uur roken.

Steek de pen van de Dual Probe Remote Thermometer tot in de kern van het vlees; zorg er hierbij voor dat de pen het been niet raakt. Sluit de deksel van de EGG en breng de temperatuur naar 150 °C. Stel de temperatuur van de kernthermometer in op 75 °C. Laat de beef hamer ongeveer 2 uur langer garen totdat deze kerntemperatuur is bereikt. Maak intussen de glaze door de barbecuesaus, de kalfsfond en de boter onder af en toe roeren te verwarmen totdat de boter is gesmolten. Zet de glaze apart.

Leg 2 flinke stukken Butcher Paper van elk ongeveer 1 meter kruislings op elkaar. Haal de beef hammer uit de EGG en leg deze in het midden van het kruis.

Bestrijk het vlees rondom royaal met de saus en vouw het papier dicht tot een pakketje. Leg het pakketje op het rooster, steek de pen van de kernthermometer weer tot in de kern van het vlees en sluit de deksel van de EGG. Stel de kernthermometer in op een temperatuur van 92 °C en laat de beef hammer ca. 4 uur langer garen totdat deze temperatuur is bereikt.

Haal de beef hammer uit de EGG. Vouw het butcher paper voorzichtig open en haal de beef hammer eruit. Schenk de jus die op het papier is achtergebleven in een schaaltje, bedruip hier de beef hammer mee. Serveer de beef hammer op een stoere plank.

Eet smakelijk!