Montage op locatie voor slechts €50,00 binnen een straal van 50 kilometer rond Eindhoven

Beer can chicken met amberbier en geroosterde groenten

Heb je trek in een lekkere sappige kip? Met dit recept voor Beer can chicken van de Big Green Egg maak je heel eenvoudig een complete maaltijd. Terwijl de kip op je kamado gaart, roosteren de groenten en krieltjes eronder mee in de skillet. Het vet wat van de kip druipt komt op de groenten terecht waardoor ze ontzettend smaakvol worden. Heb je geen bierblikhouder om het blik in te klemmen? Schenk het bier dan in de Ceramic Poultry Roaster. Dit heeft precies hetzelfde effect.

VOLG ONS OOK OP ONZE SOCIALS OM DE NIEUWSTE GERECHTEN & TIPS UP TO DATE TE HEBBEN:

INGREDIENTEN

KIP

– 1 biologische boerderijkip van ca. 1,5 kg
– 3 el zonnebloemolie
– 1 blikje amberbier van 330 ml
– 150 ml zoete BBQ-saus

GROENTEN

– 300 g krielaardappeltjes
– ½ knolselderij
– 2 gele wortels
– 5 sjalotten
– 4 teentjes knoflook
– 4 takjes rozemarijn
– 4 takjes salie
– 3 el zonnebloemolie

RUB

– 1 tl paprikapoeder
– 1 tl chilipoeder
– 1 tl gemalen gember
– 1 tl gemalen komijnzaad
– 1 tl citroengraspoeder
– 1 tl gemalen korianderzaad
– 1 el gedroogde salie
– 1 tl zeezout
– 1 tl versgemalen zwarte peper

VOORBEREIDING

Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm met de convEGGtor en de Stainless Steel Grid tot een temperatuur van 180 °C.

Was intussen voor de groenten de krielaardappeltjes en dep ze droog. Schil de knolselderij en snijd deze in blokjes van ongeveer 1,5 centimeter. Schil de wortels en snijd ze in grove stukken. Pel de sjalotten en de knoflook en snijd deze in grove stukken. Pluk de blaadjes van de salie en ris de naaldjes van de rozemarijn en hak ze grof. Meng deze ingrediënten met de zonnebloemolie en zet even apart.

Meng alle ingrediënten voor de rub. Haal voorzichtig de huid van het kippenvlees los door je vinger tussen de huid en het vlees te steken en deze van links naar rechts te bewegen. Verdeel wat van de rub tussen de huid en het vlees en wrijf het goed in. Wrijf de kippenhuid in met de zonnebloemolie en bestrooi ook de buitenkant van de huid met de rub.

BEREIDING

Drink een derde van het blikje Palm op en plaats het blik op het rooster. Sluit de deksel van de EGG en verwarm het bier ca. 20 minuten totdat er damp uit het blikje komt.

Plaats het blikje voorzichtig in een bierblikhouder en plaats de kip over de houder. Zet deze in de Cast Iron Skillet (Small) en verdeel de groenten rondom.

Plaats de skillet op het rooster en steek de pen van de Dual Probe Remote Thermometer in het dijbeen van de kip; zorg er hierbij voor dat je geen botjes raakt. Sluit de deksel van de EGG en stel de kerntemperatuur in op 65 °C. Laat de kip garen totdat deze is bereikt.

Bestrijk de kip als deze een kerntemperatuur van 65 °C heeft bereikt met de BBQ-saus; mocht de saus te dik zijn om goed uit te smeren dan kun je deze met een scheutje water verdunnen. Sluit de deksel van de EGG en stel de kerntemperatuur in nu in op 72 °C. Bestrijk de kip voordat deze is bereikt nog 1 of 2 keer met de BBQ-saus.

Haal de skillet met de Beer can chicken uit de Big Green Egg en bestrooi de groenten met zout naar smaak.

Eet smakelijk!