ENTRECOTE ALS COWBOY STEAK
VOLG ONS OOK OP ONZE SOCIALS OM DE NIEUWSTE GERECHTEN & TIPS UP TO DATE TE HEBBEN:
INGREDIENTEN
VLEES
- 4 entrecotes van ca. 2 cm dik
- zeezout
VOORBEREIDING
Laat de entrecotes op kamertemperatuur komen. Steek intussen de houtskool in de Big Green Egg aan en breng, met het 2-Piece Multi Level Rack ondersteboven geplaatst en met de Cast Iron Grid (MiniMax / Small) er in, naar een temperatuur van 250 °C.
Het genoemde 2-Piece Multi Level Rack is onderdeel van de 5-Piece EGGspander Kit maar ook los verkrijgbaar.
Bestrooi de entrecotes aan beide kanten met zeezout.


BEREIDING
Leg de entrecotes op het rooster en gril ze ca. 1 minuut. Draai de entrecotes een kwartslag en gril ze nogmaals 1 minuut voor een mooie grillruit.
Keer de entrecotes om en gril ook deze kant 2 keer 1 minuut. Houd hierbij een kerntemperatuur van 53 °C aan voor medium-rare entrecotes. Je kunt deze meten met de Instant Read Digital Thermometer.
Verpak de entrecotes losjes in aluminiumfolie en laat ze ca. 5 minuten rusten.
Bestrooi de entrecotes met peper en serveer met garnituur naar keuze.
Bier-spijssuggestie
Tijdens een bezoek aan brouwerij Jopen in de Jopenkerk in Haarlem gaf biersommelier Jelle Yu handige tips om bier en spijs te combineren. Bij de gegrilde entrecote adviseert Jelle het volgende bier:
Een lekker bier bij de gegrilde entrecote is de Smoked Wheat Everyday van brouwerij Jopen. Dit is een donker tarwebier, een imperial stout. Imperial staat voor de zwaarste stoutsoort. De combinatie versterkt elkaar. De entrecote heeft een mooie grillstreep en een lichte rooksmaak, een mooie match met een heel zwaar, donker rookbier.
Eet smakelijk!