Gamba spekspiesen met chilidip

Gamba’s, oftewel garnalen, en de Big Green Egg zijn grootste vrienden. Je kunt ze in je kamado bakken, grillen of verwerken in een lekker gerecht als paella of luxe plateau fruits de mer. 

Ben je van plan om lekkere gambaspiesen te maken zoals deze surf ‘n turf spiesen met gamba’s en spek? Gebruik dan de Cast Iron Grid, de ideale Big Green Egg accessoire om al je spiesen op te grillen. Het keren en oppakken van de spiesen is hiermee voortaan een eitje doordat de spiesen worden beschermd tegen de hitte van de houtskool.

VOLG ONS OOK OP ONZE SOCIALS OM DE NIEUWSTE GERECHTEN & TIPS UP TO DATE TE HEBBEN:

INGREDIENTEN

SPIESEN

– 12 black tiger garnalen (maat 6/8)
– ½ tl Japans 7-kruidenpoeder (shichimi togarashi)
– 12 plakjes ontbijtspek
– 1 teentje knoflook
– 1 el olijfolie

DIP

– 1 takje koriander
– 100 g crème fraîche
– 1 el zoete chilisaus

VOORBEREIDING

Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm met de Cast Iron Grid tot een temperatuur van 200 °C. Pel intussen de gamba’s, maar laat de staartjes zitten. Verwijder de darmkanaaltjes. Rijg elke gamba in de lengte op een stevige prikker en bestrooi ze met het 7-kruidenpoeder. Wikkel om elke gamba een plakje ontbijtspek. Pel de knoflook, hak het teentje fijn en meng met de olijfolie.

Pluk voor de dip de blaadjes van de koriander en hak ze fijn. Doe de crème fraîche in en schaaltje, besprenkel met de chilisaus en bestrooi met de koriander.

BEREIDING

Bestrijk de in spek gewikkelde gamba’s met de knoflookolie. Leg de spiesen op de Cast Iron Grid en sluit de deksel van de EGG. Gril de spiesen ca. 3 minuten.

Keer de spiesen om en gril de gamba-spekspiesen nogmaals 3 minuten.

Haal de spiesen uit de Big Green Egg en serveer met de chilidip.

Eet smakelijk!