GEGRILDE AUBERGINE MET ZALM, YELLOWTAIL EN MISO

De smaak van aubergine is vrij neutraal. Gril je deze groente op de Big Green Egg dan krijgt ze een geweldige smaakboost en proef je bijna de pure smaak van de Big Green Egg. In dit Japanse recept combineer je de smaak van aubergine met zalmfilet, yellowtail en een van de ultieme smaakmakers uit de Japanse keuken: miso. Een bereiding van de kamado waarbij je verstelt zult staan van de smaak.

VOLG ONS OOK OP ONZE SOCIALS OM DE NIEUWSTE GERECHTEN & TIPS UP TO DATE TE HEBBEN:

INGREDIENTEN

AUBERGINE

– 2 aubergines
– 4 el zonnebloemolie
– 4 lente-uitjes
– 120 g plakjes rauwe zalmfilet
– 120 g plakjes rauwe yellowtail – kingfish (buri, hamachi)
– 1 el pijnboompitten
– 4 padrón pepers

MISOSAUS

– 20 g gemberwortel
– 30 ml sake
– 50 g suiker
– 120 g miso

VOORBEREIDING

Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm, met de Cast Iron Grid, tot een temperatuur van 220 °C.

Schil intussen voor de misosaus de gemberwortel en rasp het vruchtvlees fijn. Voeg met de sake en de suiker aan een pannetje toe en verwarm ca. 2 minuten op laag vuur zodat de alcohol uit de sake zal verdampen en de suiker smelt. Haal het pannetje van het vuur en roer de miso erdoor. Zorg ervoor dat alle ingrediënten goed gemengd zijn.

Halveer de aubergines in de lengte. Snijd de helften langs de schil rondom in zodat het vruchtvlees loskomt van de schil. Snijd tot vlak boven de schil een ruitpatroon in het vruchtvlees; hierdoor kun je het vruchtvlees tijdens het eten makkelijk uit de schil scheppen.

BEREIDING

Bestrijk de auberginehelften rondom in met de zonnebloemolie. Leg ze op de schil op het rooster en sluit de deksel van de EGG. Gril de groente ca. 10 minuten totdat het vruchtvlees zacht is. Snijd intussen de lente-uitjes fijn.

Verdeel de plakjes zalm en yellowtail kingfish over de auberginehelften en schep op elke helft 2 eetlepels van de misosaus. Bestrooi met de lente-ui en de pijnboompitten. Leg de padrón pepers naast de aubergines op het rooster en sluit de deksel van de EGG. Gril de aubergine groenten ca. 7 minuten; keer de padrón pepers af en toe om zodat ze rondom kleuren.

Leg de auberginehelften op een bord en leg op elke helft een gegrilde padrón peper.

Eet smakelijk!