Leg de bavette op het rooster en gril deze ca. 2 minuten. Draai de bavette een kwartslag en gril nogmaals 2 minuten voor een mooie grillruit.
Keer de bavette om en gril ook deze kant 2 keer 2 minuten. Houd hierbij een kerntemperatuur van 53 °C aan voor een medium-rare garing.
Je kunt deze meten met de Instant Read Thermometer. Verpak de bavette losjes in aluminiumfolie en laat ca. 6 minuten rusten.
Bestrooi de bavette met peper en zout en snijd in steaks of plakjes. Serveer de kruidenolie over of bij het vlees.
Bier-spijssuggestie
Tijdens een bezoek aan brouwerij Jopen in de Jopenkerk in Haarlem gaf biersommelier Jelle Yu handige tips om bier en spijs te combineren. Bij de gegrilde bavette adviseert Jelle het volgende bier:
De Koyt gruitbier van brouwerij Jopen bevat een karamelbitter door de geroosterde mout. Het bier heeft een beetje eucalyptus en rozemarijn in de smaak. Deze smaak voegt echt iets toe aan de gegrilde bavette. De kruidigheid van het bier komt mooi naar voren en er zit totaal geen bitter bij. Het is een mooi, begeleidend bier wat de smaak van het vlees versterkt.