Montage op locatie voor slechts €50,00 binnen een straal van 50 kilometer rond Eindhoven

GEGRILDE LONGHAAS

Ben je van plan om longhaas op je Big Green Egg te grillen en weet je nog niet wat je erbij wilt serveren? Dit recept is the bomb! Eerst rook je aardappeltjes in je kamado en vervolgens gril je de longhaas en de uien. Deze voeg je samen in een pan met zelfgemaakte kruidenboter. Zet deze nog even terug in je EGG en je serveert een heerlijk en compleet gerecht.

VOLG ONS OOK OP ONZE SOCIALS OM DE NIEUWSTE GERECHTEN & TIPS UP TO DATE TE HEBBEN:

INGREDIENTEN

LONGHAAS

– 800 g longhaas
– 2 el olijfolie
– versgemalen zwarte peper, naar smaak
– zeezout, naar smaak
– 3 rode uien
– 1 bos tijm
– 1 bos rozemarijn

AARDAPPELS

– 1 kg Nicola aardappels
– ½ bol verse knoflook (in de breedte gehalveerd)
– 1 flinke tak tijm
– 1 flinke tak rozemarijn

KRUIDENBOTER

– 2 teentjes verse knoflook
– 200 g boter op kamertemperatuur
– 80 g rucola
– versgemalen witte peper, naar smaak
– fleur de sel, naar smaak

GARNERING

– 5 g rucola – 5 bieslookbloemetjes

VOORBEREIDING

Haal de longhaas uit de koelkast en verwijder eventuele vliezen en losse stukjes vet. Schil de aardappels. Breng ze in een pan met lichtgezouten water, de knoflook, de tijm en de rozemarijn aan de kook. Zet het vuur lager en kook de aardappels ca. 20 minuten gaar. Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm tot een temperatuur van 140 °C.

Giet de aardappels af en laat ze iets afkoelen. Pel intussen voor de kruidenboter de knoflook en hak de teentjes fijn. Doe met de overige ingrediënten voor de kruidenboter in de kom van een keukenmachine en maal fijn. Zet de kruidenboter apart.

Snijd de aardappels in plakjes van 2 tot 3 centimeter dik en verdeel ze over de Cast Iron Skillet.

BEREIDING

Strooi een handje appel Wood Chips op de gloeiende houtskool en plaats de convEGGtor en de Stainless Steel Grid. Zet hier de Cast Iron Skillet met de aardappels op en sluit de deksel van de EGG. De temperatuur zal dalen naar ongeveer 90 °C, houd deze temperatuur aan en laat de aardappels ca. 20 minuten roken.

Haal de skillet met de aardappels uit de EGG. Verwijder het rooster en de convEGGtor en leg de Cast Iron Grid in de EGG. Breng de temperatuur naar 220 °C.

Wrijf de longhaas rondom in met de olijfolie en bestrooi met versgemalen zwarte peper en zeezout. Leg de longhaas op het rooster en gril het vlees ca. 2 minuten. Draai het vlees een kwartslag en gril nogmaals 2 minuten. Keer het vlees om en gril nogmaals 2 x 2 minuten. Sluit na elke handeling de deksel van de EGG. Pel intussen de rode uien en snijd ze in plakken van ongeveer 2 centimeter dik.

Leg de tijm en de rozemarijn op het rooster en leg hier de longhaas op. Leg de plakken rode ui ernaast. Laat het vlees garen totdat dit een kerntemperatuur heeft bereikt van 49 °C; deze kun je meten met de Instant Read Thermometer. Gril intussen de plakken ui ca. 2 minuten. Draai de plakken een kwartslag en gril nogmaals 2 minuten. Keer de plakken ui om en gril nogmaals 2 x 2 minuten. Sluit na elke handeling de deksel van de EGG. Haal de longhaas uit de EGG en laat het vlees ca. 5 minuten rusten. Haal het rooster uit de EGG en plaats de Stainless Steel Grid.

Verdeel de plakken ui over de aardappels in de skillet. Snijd de longhaas op de draad in plakken en verdeel ze over het aardappel-uimengsel. Schep eetlepels van de kruidenboter op het vlees. Zet de skillet op het rooster en sluit de deksel van de EGG. Laat het geheel nog 5 tot 7 minuten garen totdat de boter gesmolten is.

Haal de skillet uit de EGG en garneer met de rucola en de bieslookbloemetjes.

Eet smakelijk!