Montage op locatie voor slechts €50,00 binnen een straal van 50 kilometer rond Eindhoven

Gegrilde varkens­tomahawk met groenten

Ken jij de tomahawk van het varken al? Het is een ribkarbonade met een lang been, gesneden uit het ribstuk van een varken. Dankzij het lange been heeft het vlees een stoere look. In dit Big Green Egg recept hebben we gekozen voor dubbele tomahawks. Omdat je deze iets langer in je kamado grilt dan een enkele tomahawk krijg je een extra lekkere roasting taste. En bij zo’n stoere steak serveer je natuurlijk gegrilde groenten.

VOLG ONS OOK OP ONZE SOCIALS OM DE NIEUWSTE GERECHTEN & TIPS UP TO DATE TE HEBBEN:

INGREDIENTEN

TOMAHAWKS

– 2 dubbele Livar tomahawks
– 1 takje tijm
– 1 takje rozemarijn
– 2 teentjes knoflook
– 2 el olijfolie

GROENTEN

– 12 groene asperges
– 2 grote uien
– 2 rode puntpaprika’s
– 2 gele puntpaprika’s

VOORBEREIDING

Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm, met het Cast Iron Grid, tot een temperatuur van 210 °C.

Haal de tomahawks uit de koelkast. Ris de blaadjes van de takjes tijm en de naaldjes van de rozemarijn en hak ze fijn. Pel de knoflook en hak de teentjes fijn.

Meng de kruiden en de knoflook door de olijfolie en wrijf hiermee de tomahawks in.

Snijd de harde onderkantjes van de groene asperges. Pel de uien en snijd ze in plakken van ca. 2 centimeter dik.

BEREIDING

Bestrooi de tomahawks met peper en zout en leg ze met de puntpaprika’s op het rooster. Gril de tomahawks ca. 3 minuten, draai ze een kwartslag en gril nogmaals 3 minuten. Keer het vlees om en gril opnieuw twee keer 3 minuten. Gril de paprika’s ongeveer 6-8 minuten; keer ze tijdens het grillen regelmatig zodat de velletjes rondom zwart blakeren. Sluit na elke handeling de deksel van de EGG.

Controleer de kerntemperatuur van de tomahawks, deze moet 70 °C zijn; je kunt de kerntemperatuur meten met de Instant Read Thermometer. Als deze nog niet is bereikt laat je de tomahawks verder garen. Keer ze indien nodig af en toe. Haal de gepofte paprika’s en de tomahawks uit de EGG.

Leg de groene asperges en de plakken ui op het rooster. Gril de asperges en de ui ca. 5 minuten en keer ze halverwege om. Verwijder intussen de steeltjes, de velletjes en de zaadlijsten van de puntpaprika’s.

Haal de asperges en de plakken ui uit de EGG en serveer ze met de gegrilde paprika bij de tomahawks.

Eet smakelijk!