Bestrooi de tomahawks met peper en zout en leg ze met de puntpaprika’s op het rooster. Gril de tomahawks ca. 3 minuten, draai ze een kwartslag en gril nogmaals 3 minuten. Keer het vlees om en gril opnieuw twee keer 3 minuten. Gril de paprika’s ongeveer 6-8 minuten; keer ze tijdens het grillen regelmatig zodat de velletjes rondom zwart blakeren. Sluit na elke handeling de deksel van de EGG.
Controleer de kerntemperatuur van de tomahawks, deze moet 70 °C zijn; je kunt de kerntemperatuur meten met de Instant Read Thermometer. Als deze nog niet is bereikt laat je de tomahawks verder garen. Keer ze indien nodig af en toe. Haal de gepofte paprika’s en de tomahawks uit de EGG.
Leg de groene asperges en de plakken ui op het rooster. Gril de asperges en de ui ca. 5 minuten en keer ze halverwege om. Verwijder intussen de steeltjes, de velletjes en de zaadlijsten van de puntpaprika’s.
Haal de asperges en de plakken ui uit de EGG en serveer ze met de gegrilde paprika bij de tomahawks.