Montage op locatie voor slechts €50,00 binnen een straal van 50 kilometer rond Eindhoven

GEGRILDE ZEEDUIVEL

Zeeduivel ziet er buitengewoon uit en smaakt minstens zo indrukwekkend. De vis bevat slechts één ronde middengraat van kraakbeen en heeft dus geen zijgraten zoals de meeste andere vissen wel hebben. In dit recept van op de Big Green Egg gegrilde zeeduivel laat je de middengraat tijdens het garen zitten. Koop hiervoor moten met de graat of een hele zeeduivel die je heel eenvoudig zelf schoon kunt maken en in moten snijdt.

VOLG ONS OOK OP ONZE SOCIALS OM DE NIEUWSTE GERECHTEN & TIPS UP TO DATE TE HEBBEN:

INGREDIENTEN

ZEEDUIVEL

  • 2 rode uien
  • 2 gele puntpaprika’s
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 4 zeeduivelmoten met middengraat van ca. 250 g
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl ras el hanout
  • 4 topjes tijm
  • 4 topjes rozemarijn

VOORBEREIDING

Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm, met de Cast Iron Grid, tot een temperatuur van 200 °C.

 Pel intussen de rode uien en snijd ze in plakken van ca. 2 centimeter dik.

BEREIDING

Leg de puntpaprika’s op het rooster en sluit de deksel van de EGG. Laat de paprika’s ca. 5 minuten poffen. Wrijf intussen de zeeduivelmoten en de plakken ui in met de olijfolie. Bestrooi de zeeduivelmoten met de ras el hanout en peper en zout naar smaak.

Keer de puntpaprika’s om en leg de zeeduivelmoten en de plakken ui op het rooster. Gril de plakken ui ca. 3 minuten. Keer ze om en gril nogmaals 3 minuten.

Gril de zeeduivel 4-5 minuten en keer de moten om. Steek in de graat van elke moot een topje tijm en rozemarijn en laat de zeeduivel 4-5 minuten garen totdat deze een kerntemperatuur heeft bereikt van 62 °C. Deze kun je meten met de Instant Read Thermometer.

 Haal de uien uit de EGG. Haal de puntpaprika’s uit de EGG als de zeeduivel de aangegeven kerntemperatuur heeft bereikt. Verwijder voorzichtig het vel, de steeltjes en de zaadlijsten van de paprika’s. Snijd het vruchtvlees in repen en bestrooi met peper en zout naar smaak. Haal de ringen van de uien los.

 Leg op elk bord een gegrilde zeeduivelmoot en leg de uienringen en de paprikarepen rondom.

Eet smakelijk!