Montage op locatie voor slechts €50,00 binnen een straal van 50 kilometer rond Eindhoven

GEHAKTBAL KIEKEBOE MET ROMIGE AARDAPPELTJES

Als je een feestelijk gerecht van de Big Green Egg wilt serveren, op basis van eigenlijk heel alledaagse ingrediënten, dan is deze gehaktbal kiekeboe een must om op je kamado te maken. Het ziet er geweldig uit als je de gehaktbal op tafel zet. En dan hebben we het nog niet eens over het verrassingseffect als je de gehaktbal aansnijdt en de bloemkool tevoorschijn komt!

VOLG ONS OOK OP ONZE SOCIALS OM DE NIEUWSTE GERECHTEN & TIPS UP TO DATE TE HEBBEN:

INGREDIENTEN

GEHAKTBAL

– 1 bloemkool
– 1 el gemalen kurkuma
– 2 teentjes verse knoflook
– 1 ei
– 1 el dijonmosterd
– 50 g panko
– ½ tl madras kerriepoeder
– 1 tl Japans 7-kruidenpoeder (nanami togarashi)
– ½ tl gemalen komijnzaad
– ½ tl gemalen nootmuskaat
– 1 kg rundergehakt
– 200 g langwerpige plakjes ontbijtspek
– 100 ml BBQ-saus
– plantaardige olie, om in te frituren
– 10 g rucola

aardappeltjes

– romige aardappeltjes

VOORBEREIDING

Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm met de convEGGtor en de Stainless Steel Grid tot een temperatuur van 170 °C.

Snijd intussen de bladeren van de bloemkool en snijd de onderkant recht af. Breng een flinke pan met lichtgezouten water en de kurkuma aan de kook. Laat de bloemkool voorzichtig in het kokende water zakken en blancheer deze 3-4 minuten.

Giet de bloemkool af, spoel met koud water na en laat de bloemkool goed uitlekken. Pel de knoflook en hak de teentjes fijn. Kneed de knoflook met het ei, de mosterd, de panko, de specerijen en peper en zout naar smaak door het gehakt.

Dep de bloemkool droog en zet deze in de Cast Iron Skillet (Small). Bekleed de bloemkool met een gelijkmatige laag gehakt. Bedek het gehakt dakpansgewijs met de plakjes ontbijtspek en bestrijk dit met wat van de BBQ-saus.

BEREIDING

Plaats de skillet op het rooster en sluit de deksel van de EGG. Laat de gehaktbal kiekeboe ca. 40 minuten garen totdat het gehakt een kerntemperatuur heeft bereikt van 60 °C; bestrijk het spek af en toe met de BBQ-saus. De kerntemperatuur kun je meten met de Instant Read Thermometer.

Verwarm intussen de plantaardige olie tot 150 °C. Voeg de afsnijdsels van de romige aardappeltjes toe en frituur ze ca. 8 minuten voor. Laat de aardappelafsnijdsels afkoelen en breng de temperatuur van de plantaardige olie naar 190 °C.

Frituur de afsnijdsels als de gehaktbal kiekeboe bijna klaar is ca. 4 minuten in de hete olie totdat ze goudbruin zijn.

Haal de gehaktbal kiekeboe uit de EGG. Verdeel de romige aardappeltjes over een schaal en leg hier de gehaktbal op. Garneer met de gefrituurde aardappel en de rucola.

Eet smakelijk!