GEROOKTE OLIJVEN VAN DE GRILLPLANK

Wil je een lekkere borrelplank met hapjes van de kamado maken? Dan mogen olijven eigenlijk niet ontbreken.
Door ze met knoflook en kruiden op een grillplank op je Big Green Egg te roken krijgen ze een heerlijk smaakaccent. Dit moet je echt eens proberen!

VOLG ONS OOK OP ONZE SOCIALS OM DE NIEUWSTE GERECHTEN & TIPS UP TO DATE TE HEBBEN:

INGREDIENTEN

GEROOKTE OLIJVEN

  • 3 teentjes verse knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 150 g groene olijven zonder pit met piment
  • 4 laurierblaadjes

BEREIDING

Haal de grillplank uit het water en verdeel hier de takjes tijm en rozemarijn en de plakjes knoflook over. Leg de olijven ertussen zodat de niet van het plankje rollen en steek daar de laurierblaadjes tussen.

Leg de grillplank op het rooster. Sluit de deksel van de EGG en laat de olijven ca. 10 minuten roken.

Leg de grillplank met olijven op een hittebestendige ondergrond op tafel.

Eet smakelijk!