GEROOKTE ZALM MET DILLESAUS

Zalm roken op de Big Green Egg is makkelijk en erg lekker. In dit basisrecept voor gerookte zalm van de BBQ gebruiken we de warme methode. We roken de zalm bij een temperatuur van 80°C en gebruiken appelhout. Na ongeveer 30 minuten haal je een heerlijke warm gerookte zalm uit je kamado.

VOLG ONS OOK OP ONZE SOCIALS OM DE NIEUWSTE GERECHTEN & TIPS UP TO DATE TE HEBBEN:

INGREDIENTEN

ZALM

  • 1 hele Noorse zalmzijde met huid

SAUS

  • ½ bosje dille
  • zeezout, naar smaak
  • 6 el crème fraîche

VOORBEREIDING

Steek de houtskool in de Big Green Egg met 1 aanmaakblokje aan en wacht totdat deze is opgebrand en er een hotspot van gloeiende houtskool is ontstaan.

Laat de zalm op kamertemperatuur komen.

BEREIDING

Strooi een handje Apple Wood Chips op de hotspot. Plaats de convEGGtor en leg het rvs-rooster in de EGG.

Leg de Perforated Cooking Grid met daarop de zalmzijde op het rooster en sluit de deksel van de EGG.

Breng de EGG naar een temperatuur van 80 °C en laat de zalm roken totdat deze een kerntemperatuur van 42 °C heeft bereikt; dit duurt ongeveer 30 minuten.

Pluk intussen voor de saus de blaadjes van de dille en hak ze fijn. Meng met zeezout naar smaak door de crème fraîche.

Controleer met een kernthermometer of de zalm een kerntemperatuur van 42 °C heeft. Haal de zalm uit de Big Green Egg en serveer de dillesaus erbij.

Eet smakelijk!