Montage op locatie voor slechts €50,00 binnen een straal van 50 kilometer rond Eindhoven

GEROOSTERDE PICANHA

Er zijn van die klassiekers die je gewoon op je Big Green Egg gemaakt móet hebben. Eén daarvan is geroosterd runderstaartstuk, oftewel picanha. Het is niet moeilijk om te maken en daarom geschikt voor zowel de beginner als gevorderde EGGer. Eerst gaar je het vlees rustig op je kamado, om het tot slot nog kort te grillen. De vetlaag geeft het staartstuk extra veel smaak. Snijd dit er daarom voor de bereiding zeker niet af! Wanneer zet jij dit stoere stuk vlees op het menu?

VOLG ONS OOK OP ONZE SOCIALS OM DE NIEUWSTE GERECHTEN & TIPS UP TO DATE TE HEBBEN:

INGREDIENTEN

STAARTSTUK

– 1 runderstaartstuk (picanha) van ca. 1,2 kg
– 2 teentjes verse knoflook
– 1 takje tijm
– 1 takje rozemarijn
– 1 e olijfolie
– zeezoutvlokken

VOORBEREIDING

Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm, met de convEGGtor en daarop de Disposable Drip Pan en het Stainless Steel Grid, tot 140 °C.

Snijd intussen de vetlaag van het staartstuk kruislings in. Pel de knoflook, kneus de teentjes en hak ze fijn. Ris de blaadjes van het takje tijm en de naaldjes van de rozemarijn en hak ze fijn.

Wrijf het staartstuk rondom in met de olijfolie, de knoflook en de kruiden. Bestrooi met zeezoutvlokken en versgemalen zwarte peper.

BEREIDING

Leg het staartstuk met de vetlaag naar boven op het rooster. Steek de pen van de Dual Probe Remote Thermometer tot in de kern van het vlees en sluit de deksel van de EGG. Stel de kerntemperatuur in op 48 °C en laat het staartstuk ca. 60 minuten garen totdat deze is bereikt.

Haal het staartstuk uit de EGG. Dek losjes af met aluminiumfolie en laat rusten; intussen kun je eventueel wat groenten grillen als je deze erbij serveert.

Verwijder vervolgens het rooster, de Drip pan en de convEGGtor. Leg de Cast Iron Grid in de EGG en breng de temperatuur naar 200 °C.

Leg het staartstuk nu op de vetlaag op het rooster en gril deze in 2-3 minuten krokant. Houd het vlees hierbij in beweging (omdat er door het vet wat vlammen kunnen ontstaan) en gril ook kort op de vleeskant.

Haal de picanha uit de EGG en laat het, losjes afgedekt met aluminiumfolie, ca. 10 minuten rusten voordat je het vlees aansnijdt.

Eet smakelijk!