Montage op locatie voor slechts €50,00 binnen een straal van 50 kilometer rond Eindhoven

IN CEDERHOUT GEGAARDE LANGOUSTINES

Grote kans dat je wel eens ingrediënten of een gerechtje op een cederhouten rookplank op je kamado hebt gegaard. Het cederhout geeft, net als de Big Green Egg, een subtiele smaak af. Maar heb je wel eens een cederhouten vel gebruikt voor een bereiding op de BBQ? Ook hierbij krijgen de ingrediënten een extra smaakaccent en het is een feest om dit cadeautje aan tafel open te maken!

VOLG ONS OOK OP ONZE SOCIALS OM DE NIEUWSTE GERECHTEN & TIPS UP TO DATE TE HEBBEN:

INGREDIENTEN

LANGOUSTINES

  • 12 langoustines (maat 8/10)
  • ½ witte ui
  • ¼ rode paprika
  • ¼ gele paprika
  • ½ prei
  • ¼ venkel
  • ½ tl fijngehakte dragon
  • 2 el olijfolie
  • 1 limoen

OOK NODIG

  • 4 cederhouten vellen
  • slagerstouw

VOORBEREIDING

Week de cederhouten vellen minstens 30 minuten in koud water. Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm, met de convEGGtor en het rooster, tot 200 °C.

Breek intussen de koppen van de langoustines en verwijder de pantsers en het darmkanaal. Houd 4 scharen apart; van de koppen en de rest van de scharen kun je eventueel een lekkere bouillon maken.

Pel de ui en snijd in dunne reepjes Verwijder de stelen en de zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Snijd het witte gedeelte van de prei in stukjes van ca. 5 centimeter en snijd deze en de venkel in de lengte in dunne reepjes. Meng de groenten met de dragon, besprenkel met de olijfolie en bestrooi met peper en zout. Snijd de limoen in 8 plakjes van ca. 2 millimeter dik.

Knip 8 stukken slagerstouw van ca. 50 centimeter. Leg een geweekt cederhouten vel op je werkblad, met verticaal op een derde en twee derde een touwtje eronder. Verdeel een kwart van de groenten over de onderste helft van het cederhouten vel en leg hier 3 schoongemaakte langoustines op. Dek af met 2 plakjes limoen en sla de bovenste helft van het cederhouten vel over de onderste helft. Zet eventueel met een knijper vast en leg in elk touwtje een dubbele knoop. Verwijder de knijper als je deze hebt gebruikt. Herhaal met de rest van de vellen, de groenten, de langoustines en de limoenplakjes.

BEREIDING

Leg de cederhouten pakketjes op de ronde Perforated Cooking Grid en leg deze op het rooster van de EGG. Sluit de deksel en laat de groenten en de langoustines ca. 15 minuten garen.

Haal de Perforated Cooking Grid uit de EGG. Geef iedereen aan tafel een gevuld pakketje en knip of snijd de touwtjes voorzichtig open.

Eet smakelijk!