IN CEDERHOUT GEROOKTE BANAAN MET CHOCOLADE EN PISTACHE

Een kamado als de Big Green Egg wordt vaak gebruikt om vlees en vis te roken.
Maar wist je dat gerookte banaan ook heel lekker is?
In dit recept leggen we uit hoe je heel makkelijk een spectaculair dessert maakt met banaan, chocolade en pistache.

VOLG ONS OOK OP ONZE SOCIALS OM DE NIEUWSTE GERECHTEN & TIPS UP TO DATE TE HEBBEN:

INGREDIENTEN

BANAAN

– 25 g gepelde pistachenoten
– 10 g geraspte kokos
– 100 g pure chocolade
– 4 niet te rijpe bananen
– vanilleroomijs

EXTRA

– 4 cederhouten vellen (te koop bij een bbq speciaalzaak of kookwinkel)
– slagerstouw

VOORBEREIDING

Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm, met het rooster, tot 120 °C. Hak intussen de pistachenoten fijn en meng met de geraspte kokos. Breek de chocolade in stukjes en smelt deze au bain-marie.

Pel de bananen, bestrijk ze rondom met de gesmolten chocolade en bestrooi ze met het pistachemengsel. Rol elke banaan in een cederhouten vel, rol op en bind vast met een stukje slagerstouw.

BEREIDING

Leg de bananenpakketjes op het rooster en sluit de deksel van de EGG. Laat de bananen ca. 10 minuten garen.

Haal de pakketjes uit de EGG en serveer ze warm met een bolletje vanilleroomijs. Enjoy!

Eet smakelijk!