ITALIAANSE QUICHE MET GEGRILDE GROENTEN EN TOMATENSALADE
VOLG ONS OOK OP ONZE SOCIALS OM DE NIEUWSTE GERECHTEN & TIPS UP TO DATE TE HEBBEN:
INGREDIENTEN
BODEM
– 1 rol vers bladerdeeg van 270 g
– bloem, om te bestuiven
– blindbakbonen of rijst
VULLING
– 1 krop radicchio
– 1 rode ui
– 2 sjalotten
– 1 groene courgette
– 1 gele courgette
– 1 aubergine
– 2 teentjes knoflook
– 1 takje tijm
– 1 takje majoraan
– 1 takje rozemarijn
– 4 el olijfolie
– 4 eieren
– 6 eidooiers
– 400 ml slagroom
– 300 g provolone
– 200 g walnoten
– 100 g geraspte Parmezaanse kaas
SALADE
– 3 tomaten
– 2 radijsjes
– 50 g provolone
– 1 sjalotje
– 2 el olijfolie
– 1 el balsamicoazijn
VOORBEREIDING

Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm, met de convEGGtor en de Cast Iron Grid, tot een temperatuur van 180 °C. Knip 2 cirkels bakpapier met de afmeting van de Cast Iron Skillet (Small).
Snijd voor de vulling de radicchio in parten van 2-3 centimeter dik. Pel de rode ui en de sjalotten. Snijd de ui, de courgettes en de aubergine in plakken van ca. 1 centimeter dik en halveer de sjalotten in de lengte. Pel de knoflook en hak de teentjes fijn. Pluk de blaadjes van de tijm en de majoraan en de naaldjes van de rozemarijn en hak ze fijn. Besprenkel de groenten met de olijfolie, bestrooi ze met de knoflook en de kruiden en meng goed.
Rol voor de bodem het bladerdeeg op een met bloem bestoven werkblad uit zodat je de skillet er royaal mee kunt bekleden. Leg een cirkel van bakpapier in de skillet, bekleed de skillet met het deeg (het deeg mag over de rand hangen) en prik het met een vork in. Dek af met het tweede vel bakpapier. Vul de skillet met de blindbakbonen of de rijst.

BEREIDING
Leg de gesneden groenten voor de vulling op het rooster en gril ze ca. 2 minuten. Keer de groenten om en gril ze nogmaals 2 minuten. Haal de groenten uit de EGG en laat ze afkoelen.
Verwijder de Cast Iron Grid en leg de Stainless Steel Grid met daarop de (koude) Baking Stone in de EGG. Zet de skillet erop, sluit de deksel van de EGG en bak de bodem ca. 20 minuten blind totdat de zijkant van het deeg licht begint te kleuren maar nog niet gaar is.
Haal de skillet en de Baking Stone uit de EGG (de Baking Stone kan dan iets afkoelen). Snijd het eventuele overhangende deeg met een kartelmes netjes af. Verwijder de blindbakvulling en het bovenste bakpapiertje.
Klop voor de vulling de eieren met de eidooiers los. Roer de slagroom erdoor en breng op smaak met peper en zout. Snijd de provolone in blokjes van ca. 2 centimeter. Meng de provolone en de walnoten met de gegrilde groenten en het eimengsel en verdeel over de deegbodem.
Leg de iets afgekoelde Baking Stone weer op het rooster. Plaats de skillet op de Baking Stone en sluit de deksel van de EGG. Bak de quiche ca. 20 minuten.
Bestrooi de quiche met de Parmezaanse kaas en bak nog ca. 15 minuten langer totdat de quiche gaar en de kaas goudbruin is.
Haal de quiche uit de Big Green Egg en laat even afkoelen zodat de vulling goed kan stollen. Snijd intussen voor de salade de tomaten, de radijsjes en de provolone in dunne plakjes. Pel het sjalotje en snijd in dunne, halve ringen. Meng de groenten en de provolone, besprenkel met de olijfolie en de balsamicoazijn en voeg peper en zout naar smaak toe.
Serveer de quiche lauwwarm of op kamertemperatuur met de salade erbij.
Eet smakelijk!