Montage op locatie voor slechts €50,00 binnen een straal van 50 kilometer rond Eindhoven

JAPANSE HOTPOT ​

Ben je op zoek naar een verrassend gerecht van de Big Green Egg? Deze Japanse hotpot is makkelijk om te maken, zit bomvol smaak en staat ook nog eens snel op tafel. De Japanse benaming van deze kookstijl is nabemono en de hotpot wordt in een donabe gemaakt, wat letterlijk aardewerk pot betekent. De bereiding is eenvoudig. Je doet alle ingrediënten in de pot die je op het rooster van je kamado zet, maar de deksel van de pot laat je in dit geval achterwege. Daardoor krijgt dit authentieke gerecht die heerlijke smaak waar de Big Green Egg zo bekend om staat.

VOLG ONS OOK OP ONZE SOCIALS OM DE NIEUWSTE GERECHTEN & TIPS UP TO DATE TE HEBBEN:

INGREDIENTEN

HOTPOT

– 400 g mosselen
– 3 kropjes little gem
– 240 g meirapen
– 1 prei
– 200 g zalmfilet zonder huid
– 4 coquilles
– 120 g enoki paddenstoelen
– 80 g shiitakes
– 120 g oesterzwammen
– 600 ml sojamelk zonder suiker
– 6 g dashipoeder
– 2 el sojasaus
– 2 el mirin (Japanse rijstwijn)
– 1 snufje zout
– 1 velletje kombu (gedroogd zeewier) van 8 x 8 cm
– 8 gepelde gamba’s met kop
– 8 cherrytomaatjes

VOORBEREIDING

Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm, met de Stainless Steel Grid, tot een temperatuur van 240 °C.Was intussen de mosselen onder koud stromend water. Gooi open of gebroken exemplaren weg. Halveer de kropjes little gem in de lengte. Schil de meirapen en snijd ze in plakjes van ca. 1 centimeter dik. Maak de prei schoon en snijd de stengel in diagonale plakken van ca. 1 centimeter dik. Snijd de zalmfilet in plakjes. Halveer de coquilles horizontaal. Maak de paddenstoelen schoon. Snijd de enoki los en snijd de steeltjes van de shiitakes.

BEREIDING

Plaats een grote kookpot van aardewerk of de deksel van de ovale Green Dutch Oven op het rooster. Voeg alle ingrediënten voor de hotpot toe en sluit de deksel van de EGG en laat ca. 15 minuten garen totdat de groenten zacht zijn.

Haal de kookpot of de deksel uit de EGG en zet de hotpot op een vuurvaste ondergrond op tafel zodat iedereen zelf kan opscheppen.

Eet smakelijk!