JERK CHICKEN MET YOGHURTSAUS EN RIJST
VOLG ONS OOK OP ONZE SOCIALS OM DE NIEUWSTE GERECHTEN & TIPS UP TO DATE TE HEBBEN:
INGREDIENTEN
KIP
– 4 kippenpoten
– 5 el plantaardige olie
MARINADE
– 1 ui
– 3 lente-uitjes
– 1 Scotch Bonnet peper
– 8 teentjes knoflook
– 8 takjes tijm
– 1 biologische limoen
– 2 tl gemalen kaneel
– 2 tl gemalen piment
– 1 tl gemalen piper longum
-½ tl gemalen nootmuskaat
– 4 el donkere basterdsuiker
– 1 el gemalen gember
– 4 el sojasaus
– 4 el plantaardige olie
SAUS
– 1 biologische limoen
– ½ bosje peterselie
– 6 el Griekse yoghurt
RIJST
– 240 g rijst
– 1 mango
– 2 el plantaardige olie
– 100 g gedopte doperwten
VOORBEREIDING

BEREIDING
Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm, met de Stainless Steel Grid tot een temperatuur van 190 °C.
Verwarm de plantaardige olie in de Cast Iron Skillet in de EGG. Haal de kippenpoten uit de marinade en wrijf de marinade van de kip; vang de marinade op en zet apart. Leg de kippenpoten op de huid in de skillet, sluit de deksel van de EGG en bak de huid van de kip in ca. 6 minuten goudbruin.
Keer de kippenpoten om en bak nogmaals ca. 6 minuten totdat deze kant ook goudbruin is. Rasp intussen voor de saus de schil van de limoen fijn. Halveer de vrucht en pers het sap uit. Pluk de blaadjes van de takjes peterselie en snijd ze fijn. Meng alle ingrediënten voor de saus met peper en zout naar smaak.
Meng 200 milliliter warm water door de apart gehouden marinade en schenk dit over de kip in de skillet. Sluit de deksel van de EGG en laat de kip 10 tot 15 minuten langer garen totdat deze een kerntemperatuur heeft bereikt van 72 °C; deze kun je meten met de Instant Read Thermometer in het dijbeen van de poten. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Schil de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en snijd dit in blokjes.
Haal de skillet met de jerk chicken uit de EGG en zet opzij. Verwarm de plantaardige olie in de deksel van de Green Dutch Oven. Voeg de mango en de doperwten toe, sluit de deksel van de EGG en bak ca. 4 minuten; schep af en toe om en sluit na elke handeling de deksel van de EGG.
Haal de mango en de doperwten uit de EGG en meng ze door de rijst. Serveer met de yoghurtsaus bij de kip.
Eet smakelijk!