Montage op locatie voor slechts €50,00 binnen een straal van 50 kilometer rond Eindhoven

JERK CHICKEN MET YOGHURTSAUS EN RIJST

Jerk chicken is een heel bekende term, maar weet jij eigenlijk waar het voor staat? Jerk is een Caribische specerijenmix die vaak voor marinade voor kip wordt gebruikt: Jerk chicken of jerk kip. De mix is lekker spicy, maar wij hebben hem wel toegankelijk gehouden. De kip? Die bereid jij natuurlijk in je Big Green Egg. Door het inprikken van de huid en het 8 uur lang marineren trekt de marinade goed in het vlees. De yoghurtsaus die je erbij serveert is heerlijk fris en dus een fijne tegenhanger. De mango en doperwten voor de rijst bak je ook in je kamado. Een lekkere, zonnige Evergreen!

VOLG ONS OOK OP ONZE SOCIALS OM DE NIEUWSTE GERECHTEN & TIPS UP TO DATE TE HEBBEN:

INGREDIENTEN

KIP

– 4 kippenpoten
– 5 el plantaardige olie

MARINADE

– 1 ui
– 3 lente-uitjes
– 1 Scotch Bonnet peper
– 8 teentjes knoflook
– 8 takjes tijm
– 1 biologische limoen
– 2 tl gemalen kaneel
– 2 tl gemalen piment
– 1 tl gemalen piper longum
-½ tl gemalen nootmuskaat
– 4 el donkere basterdsuiker
– 1 el gemalen gember
– 4 el sojasaus
– 4 el plantaardige olie

SAUS

– 1 biologische limoen
– ½ bosje peterselie
– 6 el Griekse yoghurt

RIJST

– 240 g rijst
– 1 mango
– 2 el plantaardige olie
– 100 g gedopte doperwten

VOORBEREIDING

BEREIDING

Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm, met de Stainless Steel Grid tot een temperatuur van 190 °C.

Verwarm de plantaardige olie in de Cast Iron Skillet in de EGG. Haal de kippenpoten uit de marinade en wrijf de marinade van de kip; vang de marinade op en zet apart. Leg de kippenpoten op de huid in de skillet, sluit de deksel van de EGG en bak de huid van de kip in ca. 6 minuten goudbruin.

Keer de kippenpoten om en bak nogmaals ca. 6 minuten totdat deze kant ook goudbruin is. Rasp intussen voor de saus de schil van de limoen fijn. Halveer de vrucht en pers het sap uit. Pluk de blaadjes van de takjes peterselie en snijd ze fijn. Meng alle ingrediënten voor de saus met peper en zout naar smaak.

Meng 200 milliliter warm water door de apart gehouden marinade en schenk dit over de kip in de skillet. Sluit de deksel van de EGG en laat de kip 10 tot 15 minuten langer garen totdat deze een kerntemperatuur heeft bereikt van 72 °C; deze kun je meten met de Instant Read Thermometer in het dijbeen van de poten. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Schil de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en snijd dit in blokjes.

Haal de skillet met de jerk chicken uit de EGG en zet opzij. Verwarm de plantaardige olie in de deksel van de Green Dutch Oven. Voeg de mango en de doperwten toe, sluit de deksel van de EGG en bak ca. 4 minuten; schep af en toe om en sluit na elke handeling de deksel van de EGG.

Haal de mango en de doperwten uit de EGG en meng ze door de rijst. Serveer met de yoghurtsaus bij de kip.

Eet smakelijk!